Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Μπουργκάς-Αλεξ/πολη: Η αποικιοκρατία επιστρέφει!


Κινδυνολογεί ο Κ. Καραμανλής για τη συμφωνία κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και την "απειλή επαναδιαπραγμάτευσης από το ΠΑΣΟΚ".
Η προπαγάνδα της ΝΔ, όμως, συσκοτίζει την πραγματικότητα μιας αποικιοκρατικής συμφωνίας, με την οποία η Ελλάδα παραχωρεί γη και ύδωρ στην Ρωσία, με αμφίβολα οφέλη. Και επειδή η κριτική πρέπει να ασκείται με επιχειρήματα και στοιχεία και όχι με γενικολογίες περί "αναβάθμισης της γεωπολιτικής θέσης της χώρας", η Πράσινη Γάτα παραθέτει την κριτική του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη συμφωνία.
Το συμπέρασμα των επιστημόνων;
"Προσομοιάζει το περιεχόμενο της Σύμβασης προς το πρότυπο αποικιακών συμβάσεων μεταξύ εμπορικών εταιρειών χωρών της Ευρώπης με κυβερνήσεις χωρών της Ασίας και Αφρικής στη διάρκεια των παρελθόντων αιώνων (...) Υπό τους παρόντες όρους της Σύμβασης δεν θεμελιώνονται πολιτικοί και οικονομικοί όροι δημόσιου συμφέροντος που να καθιστούν επιθυμητή την κύρωση της παρούσας σύμβασης από την Βουλή των Ελλήνων, αν προηγουμένως δεν αναθεωρηθεί ώστε να διασφαλίζει τα καλώς νοούμενα ελληνικά συμφέροντα".....
από [ πράσινη γάτα ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2.33 π.μ. - 28/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου