Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Η ανατομία μιας συντριβής

...................
Γράφει ο Yosemite Sam
Ψηφίστε μας είμαστε άχρηστοι. Ποιός το λέει; Οι νεοδημοκράτες βεβαίως. Δηλαδή δεν το λένε ακριβώς έτσι αλλά όποιον νεοδημοκράτη ρωτήσεις γιατί τα σκάτωσε ο Kαραμανλής θα σου απαντήσει, ότι ο ίδιος είναι καλός, αλλά δεν είχε πάγκο.
Δεν έχω πάγκο σημαίνει δεν βρίσκω άξιους να ρίξω στο παιγνίδι. Είναι δηλαδή όλοι άχρηστοι στον πάγκο. Και αυτό το δηλώνουν υπερήφανα οι ψηφοφόροι του κουρασμένου.
Ο κουρασμένος λοιπόν είναι επικεφαλής ενός κόμματος που αποτελείται απο άχρηστους σύμφωνα με τους ίδιους τους νεοδημοκράτες αλλά παρόλα αυτά πρέπει να τους ξαναεκλέξουμε.

Μπορεί βέβαια αυτή η εξήγηση να είναι λάθος και η Νέα Δημοκρατία να μην διαθέτει μόνο άχρηστους αλλά και εκλεκτά στελέχη έτοιμα και τη ζωή τους να διαθέσουν υπερ του λαού και του έθνους.
Τότε οδηγούμεθα στο αβίαστο συμπέρασμα ότι ο Καραμανλής είχε μεν άξια στελέχη αλλά κατάφερε να διαλέξει τους άχρηστους.
Δηλαδή ο Καραμανλής στερείται του βασικού προσόντος ενός ηγέτη να εντοπίζει τους άξιους και να τους αναθέτει ρόλους. Ο συλλογισμός τώρα οδηγείται στο δυσάρεστο συμπέρασμα ότι ο Καραμανλής είναι ο ίδιος άχρηστος αφού δεν μπορεί να εντοπίσει ποιός είναι κατάλληλος και ποιός όχι.
Δηλαδή με δύο λόγια η έχουμε άχρηστα στελέχη με ικανό αρχηγό η έχουμε ικανά στελέχη με άχρηστο αρχηγό. Εάν όμως ο αρχηγός είναι άχρηστος και τα στελέχη ικανά τότε πως την πάτησαν και τον έκαναν αρχηγό;
Εάν πάλι ο αρχηγός είναι ικανός και τα στελέχη άχρηστα που στο διάολο βρέθηκε ο ικανός μέσα σε ένα τσούρμο άχρηστων;
Υπάρχει και μία τρίτη εξήγηση που παρότι προσωπικά δεν θέλω να υιοθετήσω εξηγεί τα πάντα: Πρόκειται για ένα τσούρμο άχρηστων του αρχηγού συμπεριλαμβανομένου.
Σε αυτή την περίπτωση τα πάντα ξεκαθαρίζουν. Αχρηστος αρχηγός επέλεξε άχρηστα στελέχη και κατα πως λέει ο λαός στραβός στραβό κουβάλαγε πέσαν κι οι δυό στο λάκο.
Το κακό είναι ότι παρέσυραν μαζί τους και τη χώρα. Περαστικά τους και περαστικά μας.
από [ kourdistoportocali ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου