Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , 15/10/2009 ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΟΠΠΑ , Ευρωβουλευτής

Στην παρέμβαση της κατά την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του αρμοδίου Επιτρόπου για τη Διεύρυνση, Όλι Ρεν , και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τις εκθέσεις προόδου των υποψηφίων χωρών, η ευρωβουλευτής κυρία Μαριλένα Κοππά τόνισε:

"Με την εκλογή του Γ. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργού και την επιστροφή του στην θέση του Υπουργού Εξωτερικών δημιουργείται μια νέα δυναμική για να προχωρήσει η Ατζέντα της Θεσσαλονίκης, εμπνευστής της οποίας υπήρξε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, αλλά και να υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες. Η νέα κυβέρνηση δήλωσε ήδη ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το διάλογο για την επίλυση της διαφοράς για το όνομα της γείτονος, για μια κοινά αποδεκτή λύση με τους όρους που έχουμε ήδη θέσει. Αυτό όμως απαιτεί βούληση και από την άλλη πλευρά. Σε αυτό, η συμβολή της Επιτροπής μπορεί να είναι καταλυτική. Γιατί είναι σαφές ότι η επίλυση της διαφοράς του ονόματος αποτελεί για την Ελλάδα απόλυτη προϋπόθεση για να μπορέσει η ΠΓΔΜ να προχωρήσει στο δρόμο προς την Ευρώπη".

Για το θέμα της Τουρκίας η κυρία Κοππά εξέφρασε την απογοήτευση της για την μη συμπερίληψη στο κείμενο της υποχρέωσης της Τουρκίας να εφαρμόσει την Συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα του 2002 και έκανε έκκληση στον Επίτροπο να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή, για ένα θέμα, όπως η μετανάστευση, που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:40 μ.μ.- 15/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου