Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΕ


Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,
Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ολοφάνερο ότι το φοιτητικό κίνημα οφείλει να πάρει θέση και να καταγράψει μια συνολική άποψη για την πορεία της χώρας μας.
Έχοντας υπόψη μας τους αγώνες των φοιτητών τόσο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τη διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών, όσο και για την διασφάλιση και διεύρυνση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, δεν μπορούμε παρά να δεσμευτούμε πως θα βαδίσουμε στο δρόμο του αγώνα που χάραξαν όλοι οι συνάδελφοι μας τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και εμείς οι ίδιοι τα τελευταία τρία, κυρίως, χρόνια.
Τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι πολλά και όσο καθυστερούμε να συγκροτήσουμε ενιαία όργανα, το φοιτητικό κίνημα θα αδυνατεί να εκφράσει μια άποψη δίνοντας τη δυνατότητα στους καιροσκόπους να το διχάζουν. Τα ιδιωτικά κολέγια, τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, ο νόμος Πλαίσιο που καταργεί κάθε έννοια δημοκρατίας και ποιοτικής Δωρεάν Εκπαίδευσης, είναι ζητήματα που πρέπει να μας βρουν ενωμένους απέναντι τους.
Με σεβασμό στην διαφορετική πολιτική και στις διαφορετικές ιδέες, καλούμε όλες τις φοιτητικές παρατάξεις να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και τις πολιτικές σκοπιμότητες, και να προχωρήσουμε εδώ και τώρα στην επανασύσταση της ΕΦΕΕ και στην εκλογή του 21μελούς Κεντρικού της Συμβουλίου. Το πρώτο βήμα πραγματοποιήθηκε με τη σύσταση της Τεχνικής Γραμματείας, η οποία είναι αρμόδια να καταγράψει τα εκλογικά αποτελέσματα σε όλες τις σχολές της χώρας. Η διενέργεια Πανσπουδαστικού Συνεδρίου στις 23-25 Οκτώβρη, με όρους που θα καθορίσουμε και θα συμφωνήσουμε από κοινού όλοι μαζί και θα εκφράζουν το σύνολο των φοιτητών, θα επικυρώσει τη νέα πορεία στην οποία μπαίνει το φοιτητικό κίνημα.
Στο Συνέδριο οφείλουν να συζητηθούν θέματα αμιγώς πολιτικά γύρω από την Παιδεία και την κοινωνία ευρύτερα, καθώς και θέματα, όπως τα καταστατικά των Φοιτητικών Συλλόγων και την έκδοση κοινών εκλογικών αποτελεσμάτων, με ευθύνη της ΕΦΕΕ, για τα Πανεπιστήμια.
Το φοιτητικό κίνημα απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αγωνιστεί, ωστόσο ενωμένο μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερες νίκες, να προστατέψει τα φοιτητικά συμφέροντα και να αναδείξει τα Πανεπιστήμια ως χώρους παραγωγής γνώσης, επιστήμης και οράματος για την κοινωνία του αύριο.
Νικηφόρος Μιχάλης,
Ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου