Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Παπανδρέου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολή κυβέρνησης στον Γιώργο Παπανδρέου (φωτο αρχείου)

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γιώργος Παπανδρέου.
Υποδεχόμενος τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπούλιας του ευχήθηκε καλή δύναμη, και από την πλευρά του ο νέος πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας: «Χρειαζόμαστε την ευχή σας για δύναμη, γιατί η στιγμή είναι δύσκολη, ενώ το εύρος της νίκης δείχνει την ελπίδα του λαού και τη διάθεσή του για σημαντικές τομές».

«Δεν ξενυχτήσατε πολύ», είπε ο κ.Παπούλιας στον κ. Παπανδρέου, με τον δεύτερο να απαντά: «Όχι... Ήταν σύντομο, εξ άλλου χρειαζόμαστε όλοι μας τη δύναμη, γιατί είναι πολλές οι ευθύνες».

«Ελπίζω να κάνετε αυτό που λέτε, για σημαντικές τομές, άλλωστε, είστε και προπονημένος», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Και οι δυο είμαστε προπονημένοι».

Λίγο νωρίτερα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ενώπιον του Κάρολου Παπούλια, συνέρχεται η νέα Βουλή και την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, παρουσιάζονται οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Στις 18 Οκτωβρίου, με την ολοκλήρωση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων γίνεται ονομαστική φανερή ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

από [ ΤΑ ΝΕΑ online ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:50 μ.μ.- 05/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου