Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗ Ν.Δ.... ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΗΣ (που τη θυμήθηκα τη προσφιλή έκφραση της Δεξιάς).



Από το βήμα της μεγάλης συγκέντρωσης στο Πεδίο του Άρεως, που θύμισε άλλες εποχές, ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε αποστομωτική απάντηση στο μονότονα επαναλαμβανόμενο επιχείρημα του Κωστάκη Β' του Μικρού και των παπαγάλων του ("πού θα βρείτε τα λεφτά, πού θα βρείτε τα λεφτά, πού θα βρείτε τα λεφτά").
Το παραμύθι που επινόησαν για να συγκαλύψουν την ανεπάρκεια και τη σταθερή αφοσίωσή τους στο συμφέρον των ολίγων και των κουμπάρων, διαλύθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τις πρωτοβουλίες που δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ, αλλά απαιτούν μόνο ισχυρή πολιτική βούληση και σχέδιο:
• Δεν κοστίζει τίποτα να δώσουμε αξιοπρέπεια στους νέους αντί της βαρβαρότητας της κομματικής ομηρίας -των stage.
• Δεν κοστίζει τίποτα να καταργήσουμε τις εκατοντάδες κομματικές επιτροπές που έφτιαξε η σημερινή κυβέρνηση και πληρώνει το κράτος.
• Δεν κοστίζει να μηχανογραφήσουμε τα νοσοκομεία μας για να σπάσουμε την διαφθορά που καταβροχθίζει δισεκατομμύρια από τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
• Δεν κοστίζει τίποτε να εγγυηθούμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Να σπάσουμε την κομματικοποίηση στα Σώματα Ασφαλείας και να ξανανιώσει σιγουριά η γειτονιά.
• Δεν κοστίζει τίποτα να έχουμε ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού, ΚΕΠ για όλες τις συναλλαγές των πολιτών με το Κράτος και ΑΣΕΠ για την πρόσληψη όλων των μόνιμων στελεχών του Δημοσίου.
• Δεν κοστίζει τίποτα ένας νέος εκλογικός νόμος που θα επιφέρει γερό χτύπημα στο μαύρο πολιτικό χρήμα.
• Δεν κοστίζει τίποτα η αναμόρφωση του θεσμού του «πόθεν έσχες».
"Γι αυτό το κράτος δεσμεύομαι", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου: "καθαρά λεφτά, καθαρό περιβάλλον, καθαρές κουβέντες”!
από [ Πράσινη Γάτα ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:03 μ.μ. - 02/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου