Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Τέλος στα stage στο δημόσιο

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στο νοσηρό και προβληματικό καθεστώς των προσλήψεων στο Δημόσιο μέσω των προγραμμάτων stage δηλώνει η κυβέρνηση ανατρέποντας συθέμελα την πρακτική που ακολούθησε κατά κόρων και επέκτεινε με πρωτοφανή ρυθμό η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ.Πεταλωτής όλες οι συμβάσεις stage στο Δημόσιο το αμέσως επόμενο διάστημα – πρόκειται περίπου για 12.000- δεν πρόκειται να ανανεωθούν. Ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει το νόμο της Ν.Δ., με βάση τον οποίο οι απασχολούμενοι σε προγράμματα stage λαμβάνουν σημαντικό αριθμό μορίων για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει καταγραφή όλων των προσλήψεων που έγιναν μέσω stage κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί το θέμα.

Ο κ.Πεταλωτής εξήγγειλε ακόμη την έναρξη διαβούλευσης μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου να αποφασιστούν οι κρίσιμες κυβερνητικές αποφάσεις για την υπόθεση αυτή.

Να σημειωθεί ακόμη , ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ξεκαθάρισε προς τους Δημάρχους και Νομάρχες ότι δεν θα υπάρξει καμία πρόσληψη μέσω stage στην τοπική αυτοδιοίκηση.

από [ www.protothema.gr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:21 π.μ.- 22/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου