Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Σκληρό πόκερ Γιώργου για δάνειο 25 δισ. ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ.

Παπαχρήστος

Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για το είδος της «στήριξης» που θα έχει η Ελλάδα, στην περίπτωση που υποστεί νέα επίθεση από τους διεθνείς κερδοσκοπικούς κύκλους,φαίνεται πως βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως αφήνει να διαφανεί ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνομιλίες με συνεργάτες του, το όλο θέμα είναι αντικείμενο ενός σκληρού πόκερ στο τετράγωνο μεταξύ Αθήνας- Βερολίνου- Παρισίων- Βρυξελλών και έχει στόχο να δοθεί η δυνατότητα στην Ελλάδα να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές με χαμηλά επιτόκια.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι επίμονες διαρροές στον ξένο Τύπο μιλούν για την παροχή στην


Ελλάδα υπό μορφή δανεισμού ενός πακέτου που μπορεί να φτάσει ώς τα 25 δισ. ευρώ, την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει σχεδόν μονότονα ότι η Ελλάδα δεν ζητάει χρήματα από κανέναν, επιζητεί μόνο τη στήριξη της Ευρώπης έναντι της κερδοσκοπίας των διεθνών αγορών.

Στο ΒΒC
Χθες, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ΒΒC (στη δημοφιλή εκπομπή του Άντριου Μουρ), ο Γιώργος Παπανδρέου απέφυγε επιμελώς να μιλήσει για οικονομική βοήθεια, έκανε όμως πρώτη φορά λόγο για ένα «καινούργιο χρηματοοικονομικό εργαλείο».

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:51 π.μ.- 22/2/2010

Μοιραστείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου