Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΑΣ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥΣ !...


Το δεδομένο είναι πως ως χώρα και ως λαός είμαστε χρεωμένοι εκατοντάδες δισεκατομμύρια Ευρώ, (το ακριβές νούμερο παίζει από 300, το δημόσιο, μέχρι και 800, το συνολικό), δηλαδή μερικές εκατοντάδες τρισεκατομμύρια δραχμές, (από 102 έως 273…).
Το χρέος αυτό δεν δημιουργήθηκε, ούτε χθες, ούτε προχθές, έρχεται από πολύ μακριά, είναι, όμως, γεγονός, πως μεγάλωσε, κατά πολύ, απ΄ όταν άρχισε το νταβαντούρι μας με την Ευρώπη, την ΕΟΚ πρώτα, την Ε.Ε. μετά και την ΟΝΕ τελευταία.

Την σημερινή λαίλαπα, που σαρώνει την Ελλάδα, την προκάλεσε η εκτίναξη του ελλείμματος, σε συνδυασμό με την αποκάλυψη των λογιστικών αλχημειών, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, τα τελευταία χρόνια. Οι «κουτόφραγκοι» ψυλλιάστηκαν τη δουλειά και μας έβγαλαν στη σέντρα.

Υπάρχει, όμως, ένα ζήτημα το οποίο έχει να κάνει με το «δασκαλίστικο» ύφος και την επιτιμητική συμπεριφορά των εταίρων μας και το κατά πόσο το δικαιούνται. Κατά πόσο, δηλαδή, αυτά που λέγονται και προσάπτονται στην Ελλάδα, ισχύουν μόνο γι αυτήν κι όχι για άλλους, ακόμα και γι αυτούς τους ίδιους, τους «δασκάλους» - τιμωρούς.

Κατ΄ αρχήν,
στο Έλλειμμα, αν εξαιρέσουμε το έτος – μπάχαλο της καραμανλικής θητείας, το οποίο έδωσε και το δικαίωμα για τις, πρωτοφανείς, επιθέσεις κατά της χώρας μας, στα υπόλοιπα χρόνια, μετά το 2000, οι «ισχυροί» εταίροι μας δεν είχαν και τόσο καλύτερες επιδόσεις : σε μέσα επίπεδα η ευρωζώνη είχε, 2,5% το 2002, 3% το 2003, 6,2% το 2009 και αναμένεται ένα 6,7 για το 2010…

Μεμονωμένα, υπάρχουν χώρες, που σε διάρκεια 10ετίας, κινήθηκαν, στο έλλειμμά τους, με ρυθμούς παραπλήσιους, ακόμα και ανώτερους, από εκείνους της Ελλάδας.
Είναι χαρακτηριστικό, πως και οι άλλοι επικριτές μας, οι της απέναντι πλευράς του ατλαντικού, (ΗΠΑ), μας συναγωνίζονται στα …ίσια, με ελλείμματα 3,7,% το 2002, 4,8% το 2003, 12,5% το 2009 και γύρω στο 10% το 2010 !...

Πηγαίνοντας στο
Χρέος, το οποίο είναι και το δακτυλοδεικτούμενο, οι επικριτές – «προστάτες» μας το επικαλούνται και φωνάζουν, αφού, όμως, το αντιμετωπίζουν με λογιστική …πουστιά !
Βάζοντας σε πρώτο πλάνο το έλλειμμα του δημοσίου, βγάζουν τη χώρα μας μπροστά, αποκρύπτοντας το γεγονός, πως εδώ υπάρχει μια πιο εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα του κράτους, απ΄ ότι στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Το σωστό του υπολογισμού και της αναφοράς στο συνολικό χρέος κάθε χώρας, (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), δεν προτάσσεται, καθότι οι συγκρίσεις δεν συμφέρουν !
Στο συνολικό χρέος, λοιπόν, που η Ελλάδα «τρέχει» με 178%, οι …σωστοί ευρωπαίοι – της ευρωζώνης, παρακαλώ…- «τρέχουν με …175%, δηλαδή, δίπλα μας ! Υπάρχουν, δε, χώρες, των οποίων οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ, βγάζουν, κάθε τόσο χολή κατά της Ελλάδας, που στο συνολικό χρέος τους είναι ασυναγώνιστες : Ολλανδία 234%, Ιρλανδία 222%, Βέλγιο 219%, Ισπανία 207%, Πορτογαλία 197%, Ιταλία 194% κλπ.

Όλα δείχνουν πως η δραματοποίηση της κατάστασης, αναφορικά με την «χρεοκοπημένη» Ελλάδα και τους «απατεώνες» έλληνες, σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε, προκειμένου τα κοράκια και οι τοκογλύφοι της διεθνούς κερδοσκοπίας να προσανατολιστούν προς αυτήν κα να μην ασχοληθούν με τους υπόλοιπους !

Παρ΄ όλ΄ αυτά, που ακούγονται σαν παρηγοριά στον …άρρωστο, το πρόβλημα για την Ελλάδα υπάρχει, έχει φτάσει στο απροχώρητο και χρειάζεται, συνειδητοποίηση και αντιμετώπιση.
΄Ισως, η άγαρμπη και προκλητική παρέμβαση των ευρωπαίων, να συντελεί και σε κάτι θετικά : στο τέλος του ωχ αδερφισμού και της αναβλητικότητας και στο άμεσο ξεκίνημα μιας νέας – ειλικρινούς και στοχευμένης αυτή τη φορά – εθνικής προσπάθειας, για την σταθερότητα και την ανάπτυξη της χώρας !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:08 μ.μ.- 16/2/2010


Μοιραστείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου