Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Putin - Δηλώσεις.



Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μόσχα, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Putin.

Στην αρχή της συνάντησης, είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

V. PUTIN: Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, είναι χαρά μου να σας χαιρετίζω εδώ. Ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα υπάρχουν καλές, θα έλεγα, φιλικές και δυναμικά αναπτυσσόμενες στον οικονομικό τομέα σχέσεις.

Υπολογίζουμε στο ότι η Κυβέρνησή σας, η οποία εξελέγη το φθινόπωρο, θα υποστηρίξει ό,τι καλύτερο έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στις διμερείς μας σχέσεις.

Από τη δική μας πλευρά φυσικά, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δώσουμε νέα ώθηση στις σχέσεις μας.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πράγματι, οι σχέσεις μας έχουν ένα βάθος χρόνου, παράδοσης, ιστορίας και πολιτισμού. Αλλά και η πολιτική και οικονομική μας συνεργασία έχουν αναπτυχθεί ιδιαιτέρως. Πιστεύω ότι αυτή την στρατηγική συνεργασία, για την οποία έχουμε κατά καιρούς μιλήσει, θα πρέπει να την κάνουμε πιο πρακτική, αποτελεσματική και ουσιαστική.

Η παράδοση των κυβερνήσεων της Ελλάδας, της χώρας μου, είναι μια παράδοση και της σημερινής Κυβέρνησης, και των παλαιότερων κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχα, πάντα μια έμπρακτη προσπάθεια και βούληση για την στενότερη δυνατή συνεργασία με τη Ρωσία. Και αυτό, είμαι σίγουρος ότι θα το επιβεβαιώσουμε και σε αυτές τις συνομιλίες.

Μοιραστείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου