Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Αδιέξοδο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 23 Ιανουαρίου 2009
ΚΑΝΕΙΣ πλέον δεν μπορεί να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η κυβέρνηση αυτή έχει ως μοναδικό της μέλημα και στόχο την προετοιμασία για τις εκλογές. 
ΜΕΣΑ σε μία και μόνο ημέρα κατάφερε να βρει 500 εκατομμύρια ευρώ για τους αγρότες, 236 εκατομμύρια για το επίδομα θέρμανσης που με νύχια και με δόντια αρνιόταν όταν η τιμή του πετρελαίου ήταν δυο φορές πάνω, επιδότησε με 90 εκατομμύρια τις άγονες γραμμές και ανακοίνωσε 4.000 προσλήψεις. 
ΕΠΙΠΛΕΟΝ, και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, προχώρησε σε παραγγελίες όπλων αξίας 4 δισεκατομμυρίων, ενώ διέρρευσε ότι είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε νέα μείωση της θητείας. ΜΙΚΡΗ σημασία έχει πόσο πραγματικές είναι αυτές οι υποσχέσεις και αν τελικά μπορεί να τις υλοποιήσει. Αυτό που επιδιώκει είναι η εικόνα και η εκτόνωση της κατάστασης προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό κόστος. 
ΜΑΤΑΙΕΣ ελπίδες. Γιατί βέβαια οι πολίτες κατανοούν πάρα πολύ καλά πότε η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και πότε είναι έτοιμη να υποσχεθεί τα πάντα για να επιβιώσει. 
ΑΚΟΜΑ χειρότερα, μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα παροχολογίας και κυβερνητικής αδυναμίας είναι φυσικό να πληθαίνουν τα αιτήματα και να ενισχύεται η αδιαλλαξία. 
ΑΥΤΟ κινδυνεύει να συμβεί σήμερα και με τους αγρότες. Η κυβέρνηση έσπευσε να κάνει εξαγγελίες που είναι φανερό πως δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε λύση. Αντιθέτως, μοιάζει να επιτείνουν το αδιέξοδο. 
ΟΤΑΝ ο ίδιος ο υπουργός έχει ομολογήσει ότι έχουν δίκιο, θα ήταν παράδοξο να υποχωρήσουν τη στιγμή που τους ικανοποιεί ένα μικρό μόνο μέρος των αιτημάτων τους. 
ΑΝ δεν αλλάξουν τα πράγματα, αυτή η αγροτική κινητοποίηση μοιάζει να έχει πολύ δρόμο μπροστά τηςμε ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία αλλά και τους πολίτες. 
ΤΑ ΝΕΑ
το μποστάνι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου