Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΛΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ.

1. Η ομολογία του Τούρκου Αττίλα Ολγκάτς ότι εκτέλεσε κύπριους αιχμαλώτους πολέμου, θέτει στην Ελληνική κυβέρνηση την υποχρέωση να απαιτήσει δικαίωση για τους πολίτες που δολοφονήθηκαν στην Κύπρο από τον εισβολέα. Τα επιχειρήματα της Τουρκίας, που τα άρθρωνε ξεδιάντροπα 35 χρόνια σε όλα τα επίπεδα τινάχθηκαν στον αέρα :

  • Αποκαλύφθηκε περίτρανα ότι οι δυνάμεις της εισβολής του Ιουλίου του 1974 αποσκοπούσαν στην υφαρπαγή εδαφών. Για τον σκοπό αυτό δολοφόνησαν και λεηλάτησαν.
  • Αποκαλύφθηκε πως είναι απολύτως ψευδής ο τουρκικός ισχυρισμός ότι “ακόμη κι αν έγιναν εγκλήματα σε βάρος αιχμαλώτων ή κατοίκων επρόκειτο για πράξεις εγκληματικών οργανώσεων κι όχι του επίσημου κράτους”.

2. Η ομολογία του Τούρκου στρατιώτη ότι ύστερα από εντολή του διοικητή του δολοφόνησε αιχμάλωτο, άοπλο και δεμένο, συνιστά έγκλημα πολέμου. Δεν υπόκειται σε παραγραφή. Και η υπόθεση δεν πρέπει να παραμείνει σε επίπεδο απλών δηλώσεων από την πλευρά της Ελλάδας.

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου