Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

"Συγκάλυψη των κρουσμάτων διαφθοράς" καταλογίζει στον πρωθυπουργό ο Π.Τατούλης.

«Κοροϊδία τα ...mea culpa»

Για «αναποτελεσματική διακυβέρνηση» και «συγκάλυψη των κρουσμάτων διαφθοράς» κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο Π.Τατούλης. Δηλώνει ότι «τα ανέξοδα 'mea culpa' είναι κοροϊδία...» και καλεί την κυβέρνηση «είτε να μείνει και να κυβερνήσει είτε να αποχωρήσει, δηλώνοντας την αδυναμία της».

Σε συνέντευξή του στα Νέα, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει λόγος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ καταλογίζει στην κυβέρνηση ευθύνες για την κρίση της ελληνικής οικονομίας.

«Η καταστρατήγηση του Συντάγματος πρέπει να τελειώσει εδώ. Και ασφαλώς, λόγος για εκλογές δεν μπορεί να είναι η οικονομική κρίση, για την οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η σημερινή κυβέρνηση που δεν έδωσε λύσεις στις χρόνιες στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας. Ο λαός ψήφισε τη ΝΔ. Είτε λοιπόν θα μείνει να κυβερνήσει είτε να αποχωρήσει, δηλώνοντας την αδυναμία της. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να μηχανεύεται άλλους λόγους και συνωμοσίες για κάτι τόσο σοβαρό, όπως η διεξαγωγή εκλογών» λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τατούλης στρέφεται κατά του πρωθυπουργού, αναφέροντας πως «πολύ γρήγορα εγκαταλείφθηκε η ουσία και αφοσιωθήκαμε στην επικοινωνία» και ότι «πέρα από την αναποτελεσματική διακυβέρνηση, σύντομα προστέθηκε η ανοχή και η συγκάλυψη των κρουσμάτων διαφθοράς».

Κάνει, επίσης, λόγο για «κουκούλωμα» στην υπόθεση Βατοπαιδίου, επισημαίνοντας πως «κουκουλώθηκε όπως όλα τα σκάνδαλα που προηγήθηκαν και όσα θα έλθουν στο μέλλον».

«Υπάρχουν πολιτικοί που έχουν κάνει μια συμφωνία μεταξύ τους: Κανένας πολιτικός να μην τιμωρηθεί ποτέ. Κανένας να μην ατιμαστεί, να μην πάει φυλακή. Η ατιμωρησία είναι μεγάλο δεινό σε αυτόν τον τόπο» τονίζει.

Επιπλέον, σημειώνει: «Δεν είναι δυνατόν σε κάθε κρίσιμο ζήτημα να ψελλίζουμε 'mea culpa'. Ο λαός που εμπιστεύθηκε δύο διαδοχικές φορές τη ΝΔ και αγάπησε τον Καραμανλή όσο κανέναν άλλο πολιτικό στην ιστορία της παράταξης, δεν μας έδωσε την εντολή να απολογηθούμε και να κάνουμε αυτοκριτική για όσα δεν κάναμε, αλλά για να κάνουμε όσα υποσχεθήκαμε. Καλή η αυτομαστίγωση, αλλά όταν είναι ανέξοδη και αδιέξοδη καταλήγει κοροϊδία».

Ο κ. Τατούλης ζητά την «αυτοκάθαρση» της Νέας Δημοκρατίας, «όσο υψηλά ιστάμενοι και αν είναι εκείνοι που πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», ενώ αναφερόμενος στο θέμα της διαγραφής του, στρέφεται και πάλι κατά του Κ.Καραμανλή, λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός επέλεξε να κόψει το δάχτυλο που έδειχνε το πρόβλημα και όχι να λύσει ουσιαστικά το πρόβλημα».

από ΤΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου