Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Στην Ελλάδα βιώνουμε πλήρες κενό εξουσίας. Βιώνουμε την πλήρη εγκατάλειψη του πολίτη και της μικρομεσαίας επιχείρησης από το κράτος…

1. Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων: Η κρατική βοήθεια, παρά τα 28 δις στις τράπεζες, περνάει σε ελάχιστες επιχειρήσεις.

  • Μέχρι τις 19 Ιανουαρίου του 2009, είχαν κατατεθεί στις Τράπεζες 53.000 αιτήσεις για δάνεια με εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ. Από τις 16 Δεκεμβρίου και μετά εγκρίθηκαν μόλις 739 αιτήματα ικανοποιήθηκε μόλις το 1,4% των αιτημάτων! Είναι θλιβερή η αδυναμία της κυβέρνησης να πείσει τις τράπεζες να αποδεχθούν τα αυτονόητα. Ότι δεν μπορούν να ενισχύονται με 28 δις ευρώ και να αρνούνται επί της ουσίας να χορηγούν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αποδεχτεί τη θέση του ΠΑΣΟΚ και να φέρει νέα διάταξη που θα συνδέει ρητά το πακέτο στήριξης των τραπεζών με το πρόγραμμα εγγυοδοσίας των ΜΜΕ. Διαφορετικά οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές.

2. Ο πληθωρισμός πέφτει – η ακρίβεια μένει…

  • Υπάρχουν εξωφρενικές ανατιμήσεις σε μια σειρά από προϊόντα ευρείας κατανάλωσης που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σε 32 κατηγορίες προϊόντων, και σε περίπου 1.000 προϊόντα βασικής κατανάλωσης οι αυξήσεις φτάνουν μέχρι 17%. Για παράδειγμα, στα γαλακτοκομικά, έχουμε αύξηση 3,6% τη στιγμή που τα γαλακτοκομικά έχουν πέσει παγκοσμίως 28%.

3. Καύσιμα: οι τιμές διεθνώς πέφτουν, στην Ελλάδα ανεβαίνουν.

  • Ενώ η τιμή του Brent του αργού πετρελαίου κατρακυλάει, οι τιμές στην Ελλάδα όχι μόνο δεν αποκλιμακώνονται με την ίδια ταχύτητα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αντιθέτως και παρά τη διεθνή τάση, σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ακόμη μια αύξηση 5 λεπτά (συνολικά 2,65%)!

4. Μετά από όλα αυτά δεν είναι να απορεί κανείς που αυτή η κυβέρνηση, σύμφωνα και με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, έκανε τους Έλληνες πρωταθλητές απαισιοδοξίας στην Ευρώπη. Και το χειρότερο όλων: Αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει μόνο δύσκολο και αβίωτο το παρόν. Στερεί την ελπίδα για το μέλλον. Φτάσαμε στο σημείο το 83% να πιστεύει ότι τα παιδιά του θα ζήσουν χειρότερα.

ΠΑΣΟΚ

TΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου