Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΑΝΕΞΟΔΑ ΛΟΓΙΑ. ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ. Ο ΑΠΟΧΩΡΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΥΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

1. Και χθες, η κυβέρνηση, όπως φάνηκε με τις δηλώσεις του υπουργού οικονομίας και πρώην υφυπουργού του κ. Αλογοσκούφη, εξακολουθεί να παριστάνει την παρθενογεννημένη. Λες και μόλις χθες ανέλαβαν την εξουσίαΟ δε κ. Παπαθανασίου δεν θέλει να θυμάται τα έργα και τις ημέρες του στο υπουργείο Οικονομίας, ως υφυπουργόςΑλλά ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ξεχάσει. Γιατί απλά βιώνει όλο και εντονότερα στην καθημερινότητα του, τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησε αυτή η κυβέρνηση όσα χρόνια κυβερνά. Μια πολιτική που σπατάλησε σε μία πενταετία όλο το αναπτυξιακό απόθεμα που είχαμε δημιουργήσει με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Μία πολιτική που μας αναγκάζει σήμερα να δανειζόμαστε ως χώρα πανάκριβα, ακριβότερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης, επειδή η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία διεθνή αξιοπιστία. Χθες, το Ελληνικό Δημόσιο δανείστηκε με επιτόκιο 5,6%, περίπου 2,5% παραπάνω από τον αντιπροσωπευτικό ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πληρώνουμε εκατοντάδες εκ. ευρώ σε «καπέλα» ακριβού δανεισμού.

2. Η Ελλάδα βρέθηκε απροετοίμαστη και ανοχύρωτη στη δίνη της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή. Η κυβέρνηση αυτή, ψήφισε πριν από ένα μήνα ένα προϋπολογισμό με προβλέψεις εκτός τόπου και χρόνου. Όταν το επισημαίναμε μας έλεγαν λαϊκιστές και καταστροφολόγους. Πριν περάσουν τριάντα μέρες, κατάπιαν την γλώσσα τους. Και τώρα, η κυβέρνηση που αδυνατεί να σχεδιάσει για τον επόμενο μήνα, προσπαθεί να μας πείσει ότι θα υλοποιήσει τριετές πλάνο εξόδου από τη χώρα…

3. Ο κ. Καραμανλής ζήτησε συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. Είμαστε βέβαιοι για το περιεχόμενο της νέας παράστασης που θα δώσει. Ξέρουμε τι θα πει. Ότι για την κατάσταση που υπάρχει φταίει κάποιος άλλος. Θα του φταίει το ΠΑΣΟΚ, η διεθνής κρίση, μπορεί και ο κ. Αλογοσκούφης που αποφάσιζε…μόνος του. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που προτιμά να είναι «χρήσιμος και όχι πρόσκαιρα ευχάριστος», δεν γνώριζε τίποτα…

4. Επειδή οι περιστάσεις δεν σηκώνουν άλλα αστεία, καλό θα είναι ο πρωθυπουργός να γνωρίζει ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα ανέξοδα λόγια. Δεν σηκώνουν άλλες ανέξοδες παραστάσεις. Τον περιμένουμε στη συζήτηση στη Βουλή να παραδεχθεί την αδυναμία του να κυβερνήσει τη χώρα και να δώσει το δικαίωμα στους πολίτες να λυτρωθούν από την κυβέρνησή του.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου