Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Χωρίς ψηφοφορία ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Προανακριτική.
in.gr

Icon
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο βήμα της Βουλής

Χωρίς τη διεξαγωγή ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπαίδι.

Μετά το πέρας των ομιλιών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος τόνισε ότι με την απουσία της ΝΔ δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, βάσει του Κανονισμού.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός προσωπικά είναι πλέον υπεύθυνος για την όποια παραγραφή των αδικημάτων.

Ο ίδιος είπε ότι η εικόνα, πάντως, που διαμορφώνεται είναι ότι παραμένει η εκκρεμότητα της υπόθεσης, «ως προσωπικής ευθύνης του κ. Καραμανλή».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑΦ.Κουβέλης τόνισε ότι με δεδομένη την έλλειψη της δεδηλωμένης της Βουλής -λόγω απουσίας των βουλευτών της ΝΔ- δεν γίνεται να εφαρμοστεί το σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής, κατά συνέπεια δεν μπορεί να διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρει πλέον την ευθύνη για την παραγραφή των αξιόποινων πράξεων που θα έπρεπε να διερευνηθούν στο πλαίσιο σύστασης Επιτροπής.

Από πλευράς ΚΚΕ ο Σπ.Χαλβατζής τόνισε ότι για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνεται το ίδιο σενάριο. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνει καμία ψηφοφορία, ώστε να μην υπάρξει με ευθύνη της Αντιπολίτευσης, παραγραφή των αδικημάτων.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης ότι με τον τρόπο που χειρίζονται την υπόθεση, το θέμα θα επανέρχεται και θα επανέρχεται χωρίς να λύνεται και κανείς δεν θα ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού, όπως την οικονομία.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι την επόμενη φορά που θα επανέλθει το θέμα, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ δεν θα συμμετάσχουν.

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Σιούφας τόνισε ότι δεν συμμερίζεται την άποψη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, περί παραγραφής, αρκούμενος να δηλώσει ότι η απόρριψη ή μη μιας πρότασης γίνεται μόνο με τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

«Κατά συνέπεια δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω και λύνεται η συνεδρίαση» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου