Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009


Μηδέν στα οικονομικά

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 20 Ιανουαρίου 2009
ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η κυβέρνηση επειδή υπάρχουν κι άλλοι χειρότεροι από μας στην Ευρώπη από πλευράς δημοσιονομικών μεγεθών! Φοβερή επιτυχία, όντως. Αλλά για να δούμε πόσο μεγάλη είναι αυτή η επιτυχία: 

1. Ο προϋπολογισμός που ψήφισε η κυβέρνηση μόλις πριν από έναν μήνα δεν υπάρχει. Δεν ισχύει, πώς το λένε. Είναι μια παράθεση ψεύτικων στοιχείων. Από την αρχή ώς το τέλος. Και εξ αυτού του λόγου, θα αναθεωρηθεί άμεσα. Δηλαδή, αυτός ο προϋπολογισμός, που η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε «εν χορδαίς και οργάνοις» και που ο Πρωθυπουργός ερμήνευσε ως «παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», ήταν ψεύτικος. 

2. Ο τότε υπουργός Οικονομίας, καθηγητής οικονομικών μάλιστα, διαβεβαίωνε πριν από ενάμιση μήνα ότι η ανάπτυξη θα έτρεχε το 2009 με 3%. Όταν του είπαν από τις Βρυξέλλες «κόψε κάτι, μεγάλε» περιόρισε το 3% στο 2,7% και έκανε και τον θυμωμένο με την Κομισιόν που τον πίεζε. Χθες, μας είπαν από την Κομισιόν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας στην καλύτερη περίπτωση θα είναι μηδέν. ΜΗ-ΔΕΝ! 

3. Ο ίδιος υπουργός, ο κύριος Αλογοσκούφης λέμε, που επαίρεται για τις ικανότητές του, έφτασε το δημόσιο χρέος στα 250 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο που είχε ποτέ η χώρα!

Ερώτηση: σε ποια άλλη χώρα θα γίνονταν αυτά και δεν θα έφευγαν νύχτα ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και το σύστημα διακυβέρνησης που έχουν εγκαταστήσει; Απάντηση: σε καμία! Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά τα απίστευτα... 

ΑΙΧΜΕΣ - ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου