Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Στο τραπέζι με τον Χοακίν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 19 Φεβρουαρίου 2009
ΓΕΥΜΑ χθες στο μεσημέρι στο ιταλικό εστιατόριο «Μπαρμπανέρα», πίσω από το Ευρωκοινοβούλιο. Στο τραπέζι ο επίτροπος για τα οικονομικά Χοακίν Αλμούνια και ηΆννα Διαμαντοπούλου. Η συνάντηση ήταν ιδιωτικού χαρακτήρα. Άλλωστε, Άννα και Χοακίν συνδέονται φιλικά εδώ και χρόνια. Η Διαμαντοπούλου είναι στις Βρυξέλλες για να κάνει ομιλία. 

Περνάει ζόρια
ΠΟΙΟΣ περνάει ζόρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ο Γιάννης Παπαθανασίου. Πηγές με γνώση κοινοτικών θεμάτων επιμένουν ότι ο νέος υπουργός Οικονομίας αντιμετωπίζει πρόβλημα αποδοχής μεταξύ των συναδέλφων του. Σύμφωνα με τους ίδιους πληροφοριοδότες, στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ τού την έπεσαν όλοι ανεξαιρέτως. 

Έφθασαν στα άκρα
ΕΠΟΧΗ εντάσεων στην οικονομία, την αγορά και τις εργασιακές σχέσεις. 

ΣΤΑ άκρα έφθασαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και η αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Πάλλη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου προχθές Δευτέρα. Αφορμή η δημόσια τοποθέτηση της Πάλλη κατά της τριήμερης εργασίας και άλλων εργοδοτικών συνταγών, η οποία συνοψίζεται στη φράση: «Η προσωρινή εργασία είναι οικονομικός εξτρεμισμός». Ο Μίχαλος, ως γνωστόν, έχει ταχθεί δημόσια υπέρ της τριήμερης εργασίας. 

ΣΤΟ ΕΒΕΑ διημείφθη ο εξής ανθηρός διάλογος: 

ΜΙΧΑΛΟΣ: «Τι είναι αυτά;Ο πρόεδρος εκφράζει τη θέση του ΕΒΕΑ.Θα σε διαγράψω!»ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ: «Δεν κατάλαβα,εσύ μ΄ έχεις εκλέξει;» Η Πάλλη ήταν δεύτερη σε σταυρούς στις αρχαιρεσίες. Στο μεταξύ, υπήρξε χθες συνάντηση της πρωτοβουλίας ΣΕΒ και ΓΣΕΕ για «μπλόκο στην ανεργία». Παναγόπουλος και Δασκαλόπουλος«έκραξαν» από κοινού την τριήμερη εργασία. 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου