Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΑΙΖΕΙ Η ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

1. Η αποχωρούσα και αλληλοσπαρασόμενη κυβέρνηση, ξεπερνώντας κάθε όριο ανευθυνότητας, επιχειρεί τώρα να εμπλέξει στα μικροκομματικά της παιχνίδια και τους ομογενείς, με τα όσα μεθοδεύει για την ψήφο των συμπολιτών μας, που ζουν στο εξωτερικό.

2. Bασικό χαρακτηριστικό του σχεδίου της Ν.Δ. είναι η συμμετοχή συμπολιτών μας του εξωτερικού στα ψηφοδέλτια επικρατείας των κομμάτων. Eίναι, επίσης να μην συμπεριληφθεί η επιστολική ψήφος στις μεθόδους συμμετοχής στο εκλογικό σώμα. Εμείς ξεκαθαρίσαμε, στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, τον Σεπτέμβριο του 2008, πως εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε σχέδιο νόμου, στο οποίο:

  • Δεν συμπεριλαμβάνεται η επιστολική ψήφος που εξασφαλίζει την ευρεία συμμετοχή των συμπολιτών μας του εξωτερικού στις εκλογές, και…
  • Δεν καθορίζονται εκλογικές περιφέρειες εξωτερικού, από τις οποίες θα εκλέγονται βουλευτές, οι έδρες των οποίων θα περιλαμβάνονται στις 12 έδρες των βουλευτών επικρατείας.

4. Η κυβέρνηση, λοιπόν, ήξερε με ποιον τρόπο μπορεί να υπάρξει συναίνεση στο ζήτημα αυτό. Αλλά δεν την επιδιώκει. Φέρνει, στη Βουλή ένα σχέδιο νόμου που έχει απορριφθεί από όλα τα κόμματα. Ξέρει ότι δεν μπορεί να προκύψει συμφωνία 200 βουλευτών σε αυτό.

5. Γιατί το κάνει; Είναι απλό. Το σκεπτικό της είναι να κερδοσκοπήσει επικοινωνιακά, δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις. Ότι δήθεν αυτή θέλει να δώσει το δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς, αλλά δεν την αφήνει το κακό ΠΑΣΟΚ. Οι Έλληνες της Διασποράς γνωρίζουν όμως ποια παράταξη θεμελίωσε το δικαίωμα της ψήφου τους στο Ελληνικό Σύνταγμα, ποια παράταξη πιστεύει πραγματικά στη συμμετοχή τους στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα και ποια παράταξη θέλει να παίξει μικροκομματικά παιχνίδια στην πλάτη τους.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου