Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Χ Ρ Ε Ο Κ Ο Π Η Σ Ε !!!....

Του Παναγιώτη Γκρουμούτη.
Από την κρίση δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητος ούτε ο χώρος της μόδας και της υψηλής - άρα και ... ακριβής - ραπτικής.
Έτσι σήμερα, ο ιταλικός οίκος IT Holding, δηλαδή η μητρική εταιρία της διάσημης φίρμας πολυτελών ειδών Gianfranco Ferre, ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της Ittierre, εταιρία διανομής και παραγωγής των προϊόντων της, υπέβαλλε αίτηση χρεοκοπίας.
Τα χρέη της εταιρίας – ληξιπρόθεσμες οφειλές τριών και πλέον μηνών – δεν κατέστη δυνατό να ρυθμιστούν με τις πιστώτριες τράπεζες και τους τρίτους πιστωτές της κι ως εκ τούτου το...

λουκέτο ήταν αναπόφευκτο. Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι πως η αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας μπορεί να επεκταθεί και να περιλάβει το σύνολο του ομίλου.
Κάτι που αυτομάτως θα σημάνει πως η IT Holding θα αναστείλει τη λειτουργία της με άμεσο αντίκτυπο στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών ειδών. Καθώς η Ittierre παράγει και εμπορεύεται διάσημες μάρκες πολυτελών ειδών, όπως οι: Roberto Cavalli, John Galliano και Versace. Φίρμες που θα κινδυνεύσουν να βγουν εκτός αγοράς ...
Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα σενάρια στη διεθνή αγορά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι οι «μεγάλοι» του χώρου της μόδας και των πολυτελών ειδών. Αγαπημένο θέμα των διεθνών ΜΜΕ είναι εδώ και περίπου 2 χρόνια η πώληση (;) του οίκου Armani στην αυτοκρατορία της L’oreal.
Ο ίδιος ο 73χρονος – πια – Τζόρτζιο Αρμάνι αρνείται πεισματικά να εκχωρήσει την απόλυτη πλειψοφία στην εταιρεία του η οποία προ της κρίσης είχε αποτιμηθεί στα 5,5 δις δολάρια. Σήμερα η τιμή της έχει πέσει στα 2,7 δις ...
Τέλος, προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν ακόμα και οι ... αντιγραφείς των διάσημων υπογραφών! Ο λόγος για τα προβλήματα που φέρονται να απασχολούν τις χιλιάδες βιοτεχνίες και βιομηχανίες της Κίνας και της Ινδίας που θησαυρίζουν παράγοντας εκατομμύρια αντίγραφα πολυτελών ειδών. Οι ... εξαγωγές τους έχουν μειωθεί κατά 15% έως 20% σε σχέση με το 2007 και τα χειρότερα έρχονται ..!
Από το www.protothema.gr
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου