Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Έπεσε έξω ο προϋπολογισμός του 2008


Μαύρα μαντάτα και από το υπουργείο Οικονομικών για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2008 που ανακοίνωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους:

Tα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 5,1% έναντι του 2007, παρουσιάζοντας υστέρηση έναντι του εκτιμώμενου στόχου για αύξηση 10,1%.

Οι συνολικές δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 9,3%, σε σχέση με το 2007 έναντι του εκτιμώμενου στόχου αύξησής τους που ήταν 8,5%. Οι πρωτογενείς δαπάνες αυξήθηκαν κατά 10,9%, ενώ οι δαπάνες για τόκους αυξήθηκαν κατά 14,4%. Η υπέρβαση των πρωτογενών δαπανών οφείλεται κυρίως στη διάθεση αυξημένων κονδυλίων για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, όπως οι συντάξεις, στη χρηματοδότηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και στα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 13.911 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 5,6 δισ. ευρώ έναντι του αρχικού στόχου του προϋπολογισμού. Έξω έπεσαν και οι εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομίας το Νοέμβριο, για έλλειμμα ύψους 10,836 εκατ. ευρώ.

«Στην απέλπιδα προσπάθειά της να κρύψει την πλήρη δημοσιονομική κατάρρευση, η κυβέρνηση δημοσιοποίησε, Παρασκευή βράδυ, αρχή του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2008» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη. «Παρά το έθιμο των ημερών, οι μάσκες έπεσαν για την κυβέρνηση» αναφέρει σε δήλωσή του για τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2009 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος επίσης επισημαίνει πως το κυβερνών κόμμα περίμενε μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής για τα δημοσιοποιήσει!!!...

από ANTI WEBLOG

ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου