Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ». Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΤΟ ΕΧΕΙ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο «ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ» ΠΡΩΘΥΠΟΥΥΡΓΟΣ.

1. Είναι συγκινητική η προσπάθεια στελεχών της κυβέρνησης να πείσουν την κοινή γνώμη ότι ο κ. Καραμανλής «ανατρέπει την πολιτική Αλογοσκούφη». Αλλά δυστυχώς για αυτούς οι πολίτες δεν ξεχούν. Και δεν ξεχνούν ότι όταν τον Ιούνιο του 2005, ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν πρόταση μομφής κατά του τότε υπουργού οικονομίας και οικονομικών, επισημαίνοντας την καταστροφική για τον τόπο οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής είχε πει: «Ζητώ να μετατραπεί η συζήτηση αυτή σε συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η οικονομία και ο προϋπολογισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. Είναι γενικότερη, συλλογικότερη πολιτική της κυβέρνησης» (Κ.Καραμανλής, 8 Ιουνίου 2005).

2. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία «πολιτική Αλογοσκούφη». Η οικονομική πολιτική που οδήγησε τη χώρα σε κρίση πριν από τη διεθνή κρίση έχει τη σφραγίδα του ίδιου του κ. Καραμανλή και της κυβέρνησής του στο σύνολό της.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου