Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009







 Σε πύρινο κλοιό η Αυστραλία. 
σύμφωνα με το BBC, περίπου 30.000 πυροσβέστες και πολλά πυροσβεστικά αεροσκάφη έδιναν μάχη με τις φλόγες, την ώρα που το θερμόμετρο άγγιζε τους 47 βαθμούς, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας βρίσκονταν σε κατάσταση συναγερμού.
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ, δήλωσε «τρομοκρατημένος» και έκανε λόγο περί «κόλασης» στη Βικτόρια, ενώ η κυβέρνηση προέβη άμεσα στη δημιουργία ειδικών ταμείων έκτακτης ενίσχυσης για τους πυροπαθείς.
Τους...
130 ξεπέρασαν οι νεκροί από τις πυρκαγιές που έκαψαν εκτάσεις στη νότια Αυστραλία, προκαλώντας τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία της χώρας. Καθώς δεκάδες είναι οι τραυματίες που νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα, οι αρχές εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμού των θυμάτων και έκαναν επείγουσα έκκληση για αίμα.
Σε κατάσταση συναγερμού έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις ο Αυστραλός πρωθυπουργός.
Χθες δεκάδες χιλιάδες πυροσβέστες έδιναν για δεύτερη συνεχή μέρα μάχη με τις φλόγες, ενώ ο υδράργυρος έφτανε τους 47 βαθμούς.
Τουλάχιστον 700 κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στη Βικτόρια και τουλάχιστον 14.000 δεν έχουν ρεύμα. «Ζούμε ημέρες τραγωδίας» είπε πρωθυπουργός της Πολιτείας της Βικτόριας, Τζον Μπράμπι, εκτιμώντας ότι θα περάσουν αρκετές ημέρες προτού κατασβεστούν οι φωτιές. Εκτιμάται ότι λόγω της κατάστασης θα αυξηθούν οι πιέσεις από τους ακτιβιστές υπέρ του περιβάλλοντος και τους Πράσινους βουλευτές για αυστηρότερα μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, ώστε να μειωθούν αντίστοιχες καταστροφές στο μέλλον.

από nonews-news
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου