Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.

1. Κάποια κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι την προηγούμενη Πέμπτη, την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε εκλογές, ο σημερινός πρωθυπουργός προέκρινε και ζήτησε συναίνεση. Αυτό που δεν λένε είναι ότι το μεν αίτημα του Γ. Παπανδρέου ήταν ειλικρινές και ξεκάθαρο, η δε αναφορά του κ. Καραμανλή μνημείο υποκρισίας.

  • Δεν ζητάει συναίνεση ο σημερινός πρωθυπουργός. Δεν επιζητά την κοινωνική συνεννόηση. Το έχει αποδείξει 5 χρόνια τώρα σε όλα τα μέτωπα (π.χ. παιδεία, ασφαλιστικό), το απέδειξε και πρόσφατα με τη στάση της στις αγροτικές κινητοποιήσεις.
  • Δεν ζητάει συναίνεση ο σημερινός πρωθυπουργός. Δεν επιζητά την κοινωνική συνεννόηση. Αν την επιζητούσε θα παρουσίαζε συγκεκριμένο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και θα επεδίωκε διάλογο πάνω σε αυτό. Ακόμα και υπουργοί της λένε ότι δεν υπάρχει σχέδιο. Πάνω σε τι μας καλεί λοιπόν να συναινέσουμε;
  • Δεν ζητάει συναίνεση ο σημερινός πρωθυπουργός. Δεν επιζητά την κοινωνική συνεννόηση. Αν την επιζητούσε, θα είχε απαντήσει θετικά στην πρόσκληση που του είχε κάνει από το 2004 ο Γ. Παπανδρέου για διακομματική συνεννόηση για θέματα όπως η αντιμετώπιση της διαφθοράς. Δεν το έκανε.
  • Δεν ζητάει συναίνεση ο σημερινός πρωθυπουργός. Δεν επιζητά την κοινωνική συνεννόηση.Συγχωροχάρτι και άφεση αμαρτιών θέλει για τις πολιτικές που οδήγησαν στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο. Συνενόχους ψάχνει στην νέα εξαπάτηση των πολιτών με το κόλπο του μηδενισμού του κοντέρ.

2. Ο κ. Καραμανλής είχε την ευκαιρία του και την έχασε. Ήρθε η ώρα του και πέρασε. Τα προβλήματα του τόπου όντως απαιτούν ευρύτερες κοινωνικοπολιτικές συναινέσεις. Αυτές όμως θα γίνουν πραγματικότητα μόνο από μία κυβέρνηση που πιστεύει πραγματικά στην συναίνεση, η οποία πρέπει να οικοδομηθεί στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου. Αυτό εγγυάται το Κίνημά μας και ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε αυτό εστιάζεται η καθημερινή προσπάθεια όλων των στελεχών μας.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου