Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ Ν.Δ.:

Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΕΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

1. «Είναι απαραίτητο να αποτυπωθεί σωστά η πραγματικότητα. Να γίνει ένα είδος απογραφής, να μετρήσουμε τι συμβαίνει και πού ακριβώς βρισκόμαστε. Η απογραφή θα μπορούσε να γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδας, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων των κομμάτων». Αυτά υπογράμμισε σε ομιλία του στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών ο πρώην πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης.

2. Θα θέλαμε να διατυπώσουμε δύο συγκεκριμένα ερωτήματα:

-          Δεν αποτυπώνει σωστά η κυβέρνηση την οικονομική πραγματικότητα; Συναντήθηκε επανειλημμένα με τον πρωθυπουργό τους τελευταίους μήνες. Δεν του έδωσε ο κ. Καραμανλής να καταλάβει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε; Ή μήπως κατάλαβε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν ξέρει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε;

-          Που ήταν ο κ. Μητσοτάκης όταν από το Μάιο του 2004 ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε να γίνει αντικειμενική απογραφή με πρωταγωνιστικό ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος; «Ποιος έκανε κύριοι την απογραφή; Το Υπουργείο Οικονομικών. Γιατί δεν ζητήσατε ή γιατί δεν ζητείται από την Κεντρική Τράπεζα να είναι αυτή η οποία θα κάνει αυτή την απογραφή;» είχε πει σε ομιλία του στη Βουλή για την οικονομία στις 12 Μαΐου 2004 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αλλά τότε η απογραφή έγινε με τη συνευθύνη όλων τους και ήταν εκπορευόμενη από το μένος τους εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπολόγισαν τίποτα. Ούτε το κακό που θα έκαναν στη χώρα.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου