Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!...

ΤΙ, ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

1. Τον περασμένο Δεκέμβριο, υιοθετήθηκε ένα σχέδιο ανάκαμψης των οικονομιών για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Σχέδιο για την Ανάκαμψη προέβλεπε ορισμένα πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Και η πρόοδος σε αυτό το σχέδιο συζητείται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

2. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τεράστια χρηματοδοτική στήριξη προς τον τραπεζικό τομέα, προκειμένου οι τράπεζες να επιστρέψουν στις κανονικές πιστωτικές τους δραστηριότητες και να εξασφαλίσουν ότι τα κεντρικά επιτόκια θα περάσουν στους δανειολήπτες. Το σχέδιο προέβλεπε επίσης δημοσιονομικά μέτρα και δημοσιονομικό πακέτο στήριξης, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει:

-         Αυξήσεις δαπανών, με στόχο την τόνωση της ζήτησης.

-         Δημόσιες επενδύσεις για να ωφεληθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

-         Εγγυήσεις και επιδοτήσεις δανείων, ως αντιστάθμισμα στην πιστωτική συρρίκνωση.

-         Προσωρινές μειώσεις σε συντελεστές ΦΠΑ για την ενίσχυση της κατανάλωσης.

-         Μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών των απασχολούμενων.

3. Τι από όλα αυτά έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση; Ας μας πει έστω και ένα. Στο μόνο που επιδίδεται η σημερινή κυβέρνηση είναι στα μεγάλα λόγια, που προσβάλλουν την νοημοσύνη των πολιτών. Όπως αυτά που είπε χθες ο κ. Καραμανλής, ότι για τη διεθνή οικονομική κρίση «χρειάζεται περισσότερος συντονισμός, στενότερη συνεργασία, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, μεγαλύτερη ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων»...Ό,τι δεν κάνει δηλαδή η κυβέρνησή του...

4. Για μία συνολική και εμπεριστατωμένη ανάλυση σχετικά με το πώς έχει, μέχρι σήμερα, αξιολογηθεί η Ελλάδα και η οικονομική της πολιτική από τους Ευρωπαίους Εταίρους, διαβάστε το Κείμενο Επικαιρότητας του ΙΣΤΑΜΕ «Παρουσία της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. (19-20 Μαρτίου 2009)»

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου