Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: 

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ. ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΧΘΕΣ Η ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ.

1. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συμμετείχε χθες στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), στις Βρυξέλλες, κατά την οποία συζητήθηκαν οι θέσεις των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

2. Σε δηλώσεις του ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης μίας άλλης πολιτικής στην Ευρώπη, πολιτικής που θα στηρίξει την εργασία, την πράσινη ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και το οικογενειακό εισόδημα, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη:

-          «Μπροστά στην οικονομική κρίση, χρειάζεται μια άλλη πολιτική στην Ευρώπη. Μια πολιτική, που δεν είναι πολιτική αδράνειας, αλλά ενεργού στήριξης της οικονομίας, προστασίας της εργασίας, τόνωσης της οικονομίας, μέσα από την «πράσινη ανάπτυξη», με δημόσιες επενδύσεις, με επενδύσεις της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και βεβαίως, μια πολιτική προστασίας του οικογενειακού εισοδήματος και των προνοιακών δομών, δηλαδή του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας.

-          Όλα αυτά δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, χρειάζονται πράξη. Εμείς, οι σοσιαλιστές, είμαστε έτοιμοι, με σχέδιο, με στόχους, με δεσμεύσεις, με αποφασιστικότητα».

3. Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα δεν μένει ποτέ στα λόγια. Χθες, συζητήθηκε στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση της εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας ιδιαίτερα μεταξύ των νέων. Με την πρόταση νόμου, το ΠΑΣΟΚ:  

-          Διευκολύνει τους νέους να βρουν δουλειά, δίνοντας πολύ σοβαρά κίνητρα. Θεσμοθετεί ένα ειδικό τετραετές πρόγραμμα για τους νέους έως 30 ετών, για τους οποίους επιδοτεί για 4 χρόνια τις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου και του εργοδότη.

-          Διευκολύνει τους νέους που έχουν οποιοδήποτε είδος μεταλυκειακής εκπαίδευσης (π.χ. Τεχνική Σχολή, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ Β' κύκλου) και βεβαίως πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, να συνδυάσουν τις σπουδές τους με την αγορά εργασίας, με ένα στάδιο μετάβασης, μια εκπαίδευση στην δουλειά και με πιστοποίηση έως 6 μήνες μόνο στον ιδιωτικό τομέα.

-          Ενισχύει την κοινωνική προστασία στον άνεργο, με την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού ημερομισθίου και την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων όλων των κατηγοριών, κάλυψη η οποία επεκτείνεται και στους ανέργους ελεύθερους επαγγελματίες.

4. Η αποχωρούσα κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση νόμου. Όπως έχει απορρίψει κάθε πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει και έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Οι προτάσεις νόμου θα γίνουν πράξη από την επόμενη κυβέρνηση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου