Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ. ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ.

1. Προκήρυξαν εκλογές τον Αύγουστο 2007, ενώ η χώρα ήταν αποδεδειγμένα ανοχύρωτη μπροστά στην πύρινη λαίλαπα, για να γλυτώσουν από τα πορίσματα Ζορμπά για τα γαλάζια δομημένα ομόλογα. Και ποιος ήταν ο εθνικός λόγος που επικαλέστηκαν; Η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2008. Θυμηθείτε την απύθμενη υποκρισία:

«Η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, ενός προϋπολογισμού ανάπτυξης, ενός προϋπολογισμού ευθύνης, ενός προϋπολογισμού κοινωνικής αλληλεγγύης, αποκτά χαρακτήρα εθνικής υπόθεσης. Η απόφαση αυτή αφορά άμεσα και ουσιαστικά το μέλλον κάθε οικογένειας, το μέλλον της κοινωνίας μας, το μέλλον της Πατρίδας. Απαιτείται για την απόφαση αυτή ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Κ. Καραμανλής, διάγγελμα προκήρυξης εκλογών, 17/08/2007. «Προϋπολογισμός ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης»! Πέντε λέξεις, μνημείο πολιτικής εξαπάτησης των πολιτών…

  • Προϋπολογισμός ευθύνης; Οι προβλέψεις τους ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Και ας πάψουν να επικαλούνται τη διεθνή κρίση. Πολύ πριν η διεθνής κρίση χτυπήσει την πόρτα της χώρα μας, τον Ιούνιο του 2008 ο τότε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δήλωνε «πιάσαμε πάτο στα έσοδα».
  • Προϋπολογισμός κοινωνικής αλληλεγγύης; Πικρό ανέκδοτο για τα δοκιμαζόμενα από την πολιτική τους χαμηλά εισοδήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ενέγραψαν 100 εκ. ευρώ στο περίφημο Ταμείο κατά της Φτώχειας το 2008, αλλά δεν διέθεσαν ούτε ένα ευρώ!

2. Αρνήθηκαν να συζητήσουν τις προτάσεις μας για ριζική αλλαγή του προϋπολογισμού του 2009, όπως π.χ. την πρότασή μας για επαναφορά του αφορολόγητου στους ελεύθερους επαγγελματίες, καθυβρίζοντάς μας για λαϊκισμό στη συζήτηση στη Βουλή στα τέλη Δεκέμβρη. Λίγες μέρες μετά, αναγκάστηκαν να επαναφέρουν το αφορολόγητο, κάτω από το βάρος της γενικής κατακραυγής…

3. Αρνήθηκαν να φέρουν και να συζητήσουμε στη Βουλή το «Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης» πριν το υποβάλλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

4. Αρνήθηκαν επί μήνες να δώσουν τα πραγματικά στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2008. Επέλεξαν, στην απέλπιδα προσπάθεια να κρύψουν την πλήρη δημοσιονομική κατάρρευση, να τα δημοσιοποιήσουν την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ, αρχή του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Αναγκάστηκαν να το κάνουν εν όψει της συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Αποκαλύφθηκε πάντως η ζοφερή για την ελληνική οικονομία πραγματικότητα, το δημοσιονομικό Βατερλώ το οποία έκρυβαν από τον Ελληνικό λαό και τους εκπροσώπους του στη Βουλή:

  • Τα καθαρά έσοδα είναι 4 δις ευρώ κάτω από τις αρχικές προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2008.
  • Έλλειμμα 5,6 δις ευρώ πάνω από τις αρχικές προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2008.
  • Χρέος 262 δις ευρώ, δηλαδή 12 δις ευρώ πάνω από τις αρχικές προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2008.

5. Και τώρα προσποιούνται ότι ζητούν συναίνεση. Αλλά ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία, δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον εαυτό τους. Από την τακτική τους να κρύβουν την αλήθεια και να λένε ψέματα στους πολίτες, επιχειρώντας να τους παραπλανήσουν. Μοναδικό τους μέλημα είναι να κρύψουν και, όταν δεν μπορούν, να φορτώσουν αλλού την αποτυχία της πολιτικής τους. Να ψάχνουν άλλοθι και όταν δεν μπορούν να βρουν άλλα, να ψάχνουν συνενόχους. Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι μια αναξιόπιστη κυβέρνηση.

ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου