Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΘΕΑΤΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΥΡΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ…ΣΚΟΝΑΚΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΨΕΜΑΤΑ. ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ;

1. Όλα έγιναν όπως ακριβώς τα είχαμε περιγράψει: Ο κ. Καραμανλής παρακολούθησε ως θεατής μία ακόμη Σύνοδο Κορυφής. Επέστρεψε από τις Βρυξέλλες, όπως ακριβώς έφυγε. Χωρίς ιδέες, χωρίς σχέδιο για τη χώρα, χωρίς αξιοπιστία γι’ αυτά που θα έπρεπε να διεκδικήσει η χώρα μας. Έχοντας στις αποσκευές του, τα δραματικά στοιχεία της κατάρρευσης του προϋπολογισμού του 2008, στοιχεία που μέχρι πριν από μερικές μέρες έκρυβε από τους Έλληνες πολίτες.

2.Το θλιβερό για τη χώρα θέαμα συμπληρώθηκε στη συνέντευξη Τύπου, με τις γραμμένες για πολλοστή φορά σε σκονάκια απαντήσεις, που επαναλάμβαναν τα μισόλογα για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και τα επικοινωνιακά υποκριτικά κόλπα περί συναίνεσης. Απαντήσεις που φυσικά άφηναν ορθάνοιχτη την πόρτα να σταλεί στους πολίτες ένας ακόμη λογαριασμός της καθολικής αποτυχίας της κυβέρνησης του.

3. Είναι προφανές ότι η χώρα έχει στο τιμόνι της ένα πρωθυπουργό περιορισμένου κύρους που το μόνο που σκέφτεται είναι πως να μεταθέσει αλλού την αποτυχία του και να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία. Και είναι εξίσου προφανές ότι η χώρα έχει στο τιμόνι της ένα πρωθυπουργό που η μόνη συνταγή που έχει για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι η επιβολή φόρων και περιοριστικών μέτρων.

4. Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση μόνο με περιοριστικές πολιτικές. Χρειάζεται αναπτυξιακές πολιτικές, αναπτυξιακό στίγμα, πολιτικές που να ενισχύουν το εισόδημα του πολίτη και να επενδύουν στο μέλλον. Και πάνω από όλα χρειάζεται αξιοπιστία, την αξιοπιστία που η σημερινή κυβέρνηση απλώς δεν διαθέτει.

ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου