Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: «ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ» 8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ!!!...

ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ; ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ, ΤΑ ΔΩΡΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ GOLDEN BOYS...

1. Γράφαμε πριν από μόλις 20 μέρες «Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα διαψεύδονται - καταρρέουν όλοι οι υπολογισμοί της αποχωρούσας κυβέρνησης για το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2008.

-  Υπενθυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός του 2008 προέβλεπε έλλειμμα 1,6% του Α.Ε.Π.

-  Τον Οκτώβριο του 2008, αυτό αναθεωρήθηκε στα 2,3% του Α.Ε.Π.

-  Το Δεκέμβριο, πήγε στα 2,5%.

-  Τον Ιανουάριο, πήγε στα 3,7%.

-  Χθες, πληροφορηθήκαμε ότι το έλλειμμα μπορεί να έφτασε το 4,4% και δεν ξέρουμε καν ποιο θα είναι το τελικό έλλειμμα, το οποίο θα ανακοινώσει η EUROSTAT τον επόμενο μήνα».

2. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί όμως το μέγεθος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Διαβάζουμε σήμερα στον Τύπο ότι η ελληνική κυβέρνηση ομολόγησε στην EUROSTAT ότι το έλλειμμα του 2008 θα φτάσει το 4,8%, προσεγγίζοντας το 5%! Από την αρχική πρόβλεψη, το 1,6%, μέχρι το 4,8% υπάρχει μια διαφορά 3,2% του ΑΕΠ! Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 8 δις ευρώ! Έπεσαν έξω 8 δις ευρώ!

-  Υπενθυμίζουμε ότι μιλάμε για τον προϋπολογισμό του 2008, για τον οποίο ο σημερινός πρωθυπουργός οδήγησε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές μέσα στην πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου του 2007.

-  Υπενθυμίζουμε επίσης ότι μιλάμε για μία χρονιά, το 2008, κατά την οποία η διεθνής κρίση δεν μας είχε χτυπήσει ακόμη την πόρτα, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες!

3. Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Τρεις βασικοί λόγοι:

-  Πρώτον, η κατάρρευση και διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους που είχε ως αποτέλεσμα οι ανείσπρακτοι φόροι να φτάνουν σήμερα τα 35 δις ευρώ από 13 δις πριν πέντε μόλις χρόνια! Για αυτό και ο κ. Αλογοσκούφης ομολόγησε από τον Ιούνιο του 2008 «πιάσαμε πάτο στα έσοδα»...

-  Δεύτερον, τα φορολογικά «δώρα» στους λίγους που στέρησαν από τον κρατικό προϋπολογισμό δις ευρώ. Να υπενθυμίσουμε μόνο τις απώλειες 1 δις ευρώ κάθε χρόνο για το Δημόσιο από τη χαμηλότερη φορολόγηση των κερδών των μετόχων των 200 μεγαλύτερων επιχειρήσεων και την κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

-  Τρίτον, η...«επανίδρυση» και το «νοικοκύρεμα» του κράτους. Αυτοί που ήλθαν στην εξουσία μιλώντας για διογκωμένο Δημόσιο και για την ανάγκη μικρότερου κράτους, «φρόντισαν» για παράδειγμα μέχρι σήμερα να ιδρύσουνσυνολικά 695 νέες Δημόσιες Υπηρεσίες και να συγκροτήσουν 467 αμειβόμενες νέες επιτροπές και ομάδες εργασίας. Κόστος για το Δημόσιο; Συνολικά, πάνω από 1 δις ευρώ.

 ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:41 μ.μ. - 21/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου