Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΣΟΒΑΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.-

ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ.

1. Αύριο, μετά το Πασχαλινό διάλειμμα, η επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Παυλίδη, δηλαδή μια ακόμη υπόθεση μίζας με τρόπαιο αυτή τη φορά τους διαγωνισμούς για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών που επιχορηγούνται με χρήματα του ελληνικού λαού, επαναλαμβάνει τις εργασίες της, προκειμένου να συντάξει το τελικό πόρισμά της.

2. Η εικόνα των δημοσιευμάτων στο σύνολο του Τύπου δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο παρερμηνειών των προθέσεων της κυβέρνησης. Ο σημερινός πρωθυπουργός, ετοιμάζεται να παίξει ένα ακόμη παιχνίδι με την αλήθεια, ένα ακόμη παιχνίδι με τους θεσμούς, στη βάση της εξυπηρέτησης των μικροκομματικών του σχεδιασμών.

3. Η τύχη του κ. Παυλίδη έχει σχέση, με την κατάληξη που θα έχει το εδώ και καιρό μάδημα της μαργαρίτας των πρόωρων εκλογών, στο οποίο επιδίδεται εδώ και καιρό ο κουρασμένος πρωθυπουργός. Αν επιλέξει να στήσει διπλές κάλπες τον Ιούνιο για να γλιτώσει τα χειρότερα και την κατακραυγή του κόσμου το φθινόπωρο για την οικονομική κατάρρευση στην οποία οδήγησε τη χώρα, τότε ο κ. Παυλίδης θα παραπεμθεί. Αν επιλέξει να παρατείνει για όσο ακόμη καιρό μπορέσει το βίο της υπό διάλυση και ανίκανης να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, κυβέρνησης του, τότε ο κ. Παυλίδης δεν θα παραπεμφθεί. Τόσο απλά.

4. Τα όσα ακούγονται για κατά συνείδηση ψήφο των βουλευτών της ΝΔ, είναι παραμύθι για μικρά παιδιά. Είναι ήδη γνωστό από την υπόθεση της Μ. Βατοπαιδίου και το πρωτοφανές στην σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική ιστορία της αποχώρησης της πλειοψηφίας από τη Βουλή, ότι η συνείδηση των βουλευτών του κόμματος του κ. Καραμανλή μπορεί πανεύκολα να πάει περίπατο και μάλιστα ομαδικό.

5. Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι ότι η αλήθεια στην υπόθεση Παυλίδη, αλλά και ο ίδιος ο πρώην υπουργός Αιγαίου είναι όμηροι των αποφάσεων του σημερινού πρωθυπουργού. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί το μέλλον της χώρας και των πολιτών της να είναι όμηρος ενός κουρασμένου πρωθυπουργού.

6. Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως ξεκάθαρη και σαφέστατα διατυπωμένη εδώ και καιρό. Κυβέρνηση δεν υπάρχει. Κάθε μέρα που περνά υπονομεύουν τις δυνατότητες ανάταξης της οικονομίας μας. Κάλπες για τις Ευρωεκλογές θα στηθούν έτσι κι αλλιώς. Ένα πράγμα μπορεί να προσφέρει στον τόπο ο κ. Καραμανλής: μαζί με τις Ευρωεκλογές να δώσει στους πολίτες το δικαίωμα να αποκτήσουν σοβαρή κυβέρνηση και αξιόπιστο κυβερνήτη.

7. Ταυτόχρονα, επειδή ακόμη κι αν δεν προκηρυχθούν εκλογές παραγράφονται τον Ιούνιο τα ενδεχόμενα αδικήματα πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις όπως το Βατοπέδι και τα δομημένα ομόλογα, ζητήσαμε την ταχύτατη διαβίβαση στη Βουλή όλων των στοιχείων που σχετίζονται με υπουργούς και υφυπουργούς. Θα κάνουμε το παν για να μην υπάρξει παραγραφή.

 ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:51 μ.μ. - 21/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου