Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

1. Όλη η Ελλάδα, πλην του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, αντιδρά στη θεσμοθέτηση του εκτρωματικού κειμένου, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό». Προφανώς, τα συμφέροντα που ενδιαφέρονται για την προώθηση του συγκεκριμένου πλαισίου βαρύνουν για την κυβέρνηση περισσότερο από το σύνολο των φορέων της πολιτικής, κοινωνικής και επιστημονικής ζωής του τόπου, που διαφωνούν κάθετα με την προώθησή του.

2. Η κυβέρνηση  αποφάσισε να αγνοήσει την ξεκάθαρη απόρριψη του «σχεδίου»  από το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΣΧΣΑΑ), αλλά και την συνολική αντίθεση από κόμματα, φορείς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

3. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η πολιτική κατεύθυνση της απερχόμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η, με κάθε τρόπο και μέχρι την τελευταία στιγμή, εμπορευματοποίηση της χώραςη τσιμεντοποίηση των ομορφότερων και πιο ευαίσθητων κομματιών της, ο κατασκευαστικός βιασμός των ελληνικών ακτών και  νησιών, κατά το πρότυπο της ασύδοτης αντιπαροχής των δεκαετιών του '50 και του '60, που απαξιώνει τον ελληνικό τουρισμό. 

4. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει δηλώσει ότι η επόμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα αποσύρει το συγκεκριμένο κείμενο, που είναι καταστροφικό για τον τουρισμό και το φυσικό περιβάλλον της χώρας. Μετά από διάλογο με την κοινωνία, θα προωθήσει Σχέδιο Χωροταξικής Οργάνωσης του Ελληνικού Τουρισμού, στη βάση των αρχών της Πράσινης Ανάπτυξης, του σεβασμού του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάδειξης του τεράστιου πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος της χώρας.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  4:46 μ.μ. - 30/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου