Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΚΑΥΣΙΜΑ.

Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ.

1. Εδώ και 12 μήνες συντελείται μια πρωτοφανής κλοπή του οικογενειακού εισοδήματος με πρόσχημα την υψηλή διεθνή τιμή πετρελαίου. Τι έχει κάνει για το ζήτημα αυτό η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο; Εξαγγέλλει μέτρα, ξανα-εξαγγέλλει μέτρα, αλλά αποτέλεσμα δεν βλέπουμε κανένα.

-    Πέρυσι στις 23/4/2008, η διεθνής τιμή του πετρελαίου (μπρεντ) ήταν 113,82 δολάρια και η τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα 1,141 € ανά λίτρο.

-    Σήμερα που τιμή του μπρεντ μετά βίας αγγίζει τα 50 δολάρια, δηλαδή έχουμε μείωση 55%, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα έχει μειωθεί μόνο 19,3%.

2. Γιατί δεν μειώνεται λοιπόν αναλόγως και η τιμή πώλησης της βενζίνης στην αντλία; Πού οφείλεται αυτή η διαφορά 55% στην πρώτη ύλη (πετρέλαιο) και 19% στο τελικό προϊόν;  

3. Εμείς πιστεύουμε ότι η κερδοσκοπία δεν αντιμετωπίζεται με μονομερή μέτρα, που στόχο έχουν να εξαντλήσουν τελικώς τον τελευταίο και πιο αδύναμο κρίκο της αλυσίδας. Χρειάζεται πολιτική, απαιτείται η εφαρμογή των νόμων, η εφαρμογή των πολιτικών ανταγωνισμού, ενάντια στους κερδοσκόπους και τα καρτέλ, ενάντια σε όλες εκείνες τις παράνομες συμπεριφορές οι οποίες πλήττουν τελικά το κοινωνικό σύνολο.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  4:51 μ.μ. - 30/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου