Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ; ΣΑΜΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ; ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

1. Γράφαμε χθες για το νέο μεγάλο επίτευγμα της καταρρέουσας κυβέρνησης: το ελληνικό δημόσιο κατάφερε να δανειστεί στο πρώτο τετράμηνο του χρόνου, παραπάνω από όσα είχε υπολογίσει ότι θα δανειζόταν ολόκληρο το χρόνο.

2. Αν μία ελληνική οικογένεια, στους τέσσερις πρώτους μήνες της χρονιάς, είχε δανειστεί περισσότερα απ' όσα σκόπευε να δανειστεί μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έλεγε ότι κάτι δεν πάει καλά. Όχι όμως η κυβέρνηση Καραμανλή. Αυτή η κυβέρνηση, δια του υπουργού οικονομικών, είχε χθες το θράσος, το απίστευτο θράσος, να πανηγυρίσει, ναι να πανηγυρίσει λέγοντας ουσιαστικά: «Είδατε; Καταφέραμε να βρούμε λεφτά, όταν κάποιοι κινδυνολογούσαν ότι κανείς δεν θα μας δανείσει».

-          Καμία κουβέντα για το ότι ο δανεισμός πέρσι τους ξέφυγε 12 δις ευρώ.

-          Καμία κουβέντα για το ότι φέτος κινδυνεύουμε να πέσουμε έξω 20-30 δις ευρώ.

-          Καμία κουβέντα για το ότι αυτοί που μας δανείζουν μας δανείζουν με επιτόκια χώρας που δεν ανήκει στη ζώνη του ευρώ. Πληρώνουμε τα ακριβότερα επιτόκια στην ευρωζώνη.

-          Καμία κουβέντα για το που στην ευχή πάνε αυτά τα λεφτά. Γιατί ο δανεισμός εκτοξεύεται την ίδια στιγμή που η χρηματοδότηση μειώνεται στην παιδεία, στην υγεία, στις δημόσιες επενδύσεις.

3. Καμία κουβέντα. Τίποτα. Μόνο χαμόγελα η κυβέρνηση Καραμανλή. Και γιατί να μην χαμογελάνε; Σάμπως αυτοί πληρώνουν το λογαριασμό; Οι πολίτες τον πληρώνουν. Έρχεται η ώρα όμως που θα μιλήσουν κι αυτοί.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  3:18 π.μ. - 30/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου