Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ Ή ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.

 ΟΧΙ ΔΩΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ.

1. Οι πολίτες απαιτούν πραγματικές λύσεις, άμεσα εφαρμόσιμες για τη στήριξη του οικογενειακού τους εισοδήματος. Απαιτούν φορολογική δικαιοσύνη, απαιτούν σχέδιο που θα κατανέμει με δίκαιο τρόπο το κόστος της προσπάθειας εξόδου από την κρίση και ανάταξης της οικονομίας. 

2. Στο πλαίσιο αυτό, συνεδρίασε χθες, υπό την προεδρία του Προέδρου Γ. Παπανδρέου, ο Επιτελικός Κύκλος Οικονομίας του Κινήματος. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι προγραμματικές προτάσεις μας που έχουν να κάνουν με τη φορολογική δικαιοσύνη, την πάταξη της φοροδιαφυγής, την ορθολογική και διαφανή διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού, τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Έχουμε ξεκινήσει από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και ξεδιπλώνουμε συνεχώς το σχέδιό μας για τη χώρα, σε συνεχή διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς της. Υπενθυμίζουμε:

-    Τον Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Κινήματος παρουσίασε τις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις της επόμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας έμφαση στα 7 άμεσα μέτρα αποκατάστασης της φορολογικής δικαιοσύνης.

-    Τον περασμένο Νοέμβριο, στο πλαίσιο των πολιτικών κατευθύνσεων που χαράξαμε στη Δ.Ε.Θ., παρουσιάσαμε συγκεκριμένο πλαίσιο με 5 δέσμες άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Μέτρα που υποχρεώνουν τις τράπεζες να μεταφέρουν ρευστότητα στην αγορά, μέτρα που αντιμετωπίζουν την έκρηξη της ανεργίας, προστατεύουν το δανειολήπτη, στηρίζουν την μικρομεσαία επιχείρηση, ενισχύουν τους ασθενέστερους οικονομικά. Δείτε τα σχετικά φυλλάδια και εδώ.

-    Στις αρχές Ιανουαρίου, παρουσιάσαμε τη νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης Πολιτείας-Αγροτών για την προοπτική του αγροτικού κόσμου.

-    Τον Φεβρουάριο, σε κοινωνική διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους με την τουριστική βιομηχανία φορείς, παρουσιάσαμε 12 συγκεκριμένα μέτρα για την τουριστική ανάπτυξη και την προστασία των τουριστικών επιχειρήσεων από την κρίση.

-    Στα μέσα Φεβρουαρίου παρουσιάσαμε τους 5 εθνικούς στόχους για την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο. Γιατί δεν αρκεί να αντιμετωπίσουμε την κρίση, πρέπει να σχεδιάσουμε από τώρα που θέλουμε να βρίσκεται και τι να παράγει η χώρα μας σε 5, 10, 20 χρόνια από τώρα

-    Αρχές Μαρτίου, ο Πρόεδρος του Κινήματος παρουσίασε αναλυτικά τον πρώτο από τους πέντε εθνικούς στόχους: το νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τη χώρα, την Πράσινη Ανάπτυξη.

-    Αρχές Απριλίου, ο Πρόεδρος του Κινήματος παρουσίασε αναλυτικά τον δεύτερο από τους πέντε εθνικούς στόχους: την επένδυση στην Παιδεία.

-    Η εξειδίκευση των προτάσεων μας πήρε και την μορφή συγκεκριμένων προτάσεων νόμων για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων, όπως π.χ. για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τηνενίσχυση του εισοδήματος των ασθενέστερων, την προστασία των δανειοληπτών και, μόλις πρόσφατα, το δικαίωμα σε μία δεύτερη ευκαιρία για όσους συμπολίτες μας έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους

3. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση που μας οδήγησε σε εσωτερική κρίση πριν από τη διεθνή κρίση (δείτε το σχετικό φυλλάδιο εδώ), η κυβέρνηση που καταρρέει αδυνατεί να δώσει οποιαδήποτε λύση, χαμένη στον εσωκομματικό της μικρόκοσμο και σε συζητήσεις που δεν αφορούν το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών, αλλά το αν ο πρωθυπουργός μένει ή φεύγει, αν είναι κουρασμένος ή ξεκούραστος και τι θα γίνει με τον Παυλίδη.  

4. Η κυβέρνηση καταρρέει. Είναι πολύ πιθανές πλέον οι διπλές εκλογές, εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές. Η ουσία είναι η εξής: αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα χρειαστούν αξιόπιστες, σοβαρές και υπεύθυνες λύσεις. Αυτή την ανάγκη θέλουμε να καλύψουμε από σήμερα, διότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Για αυτό καταθέτουμε συνεχώς τις προτάσεις μας, από τώρα, στην κρίση του ελληνικού λαού. Η δέσμευσή μας είναι ξεκάθαρη: κάθε Έλληνας και Ελληνίδα θα ξέρει επακριβώς τι να περιμένει από την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. την ημέρα των εκλογών.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:27 π.μ. - 16/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου