Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ».

 ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ». ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ.

1. Ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος χθες στις υποθέσεις σκανδάλων που βαραίνουν την πολιτική ζωή του τόπου και τα οποία η κυβέρνηση προσπάθησε και προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει, υπογράμμισε ότι: «Η τελευταία άμυνα της ΝΔ, είναι το «όλοι ίδιοι είναι». Αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Το ζήτημα είναι ποιος έχει την πολιτική βούληση να βάλει τέλος στην φαυλότητα. Είναι προφανές ότι αυτοί δεν την έχουν. Εμείς την έχουμε».

2. Τον Ιούνιο, με το που θα κλείσει η Βουλή, παραγράφονται τα ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα πολιτικών προσώπων για σκάνδαλα, όπως της Μ. Βατοπεδίου, της εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός» από την Cosmote, των ομολόγων. Tο ΠΑΣΟΚ, μπροστά στο ενδεχόμενο της παραγραφής, ζήτησε χθες από τον Πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που απορρέουν από το Σύνταγμα και από τον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να διαβιβαστούν ταχύτατα στη Βουλή οι δικογραφίες που εκκρεμούν.

3. Αυτή είναι μία κίνηση του ΠΑΣΟΚ, ώστε να γίνουν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν και μπορούν να γίνουν, για να μην υπάρξει παραγραφή, την οποία η κοινή γνώμη δεν θα συγχωρέσει ποτέ στον πολιτικό κόσμο. Δυστυχώς, την κίνηση αυτή, η κυβέρνηση δεν την αντιλαμβάνεται. Αντιθέτως οι δηλώσεις του εκπροσώπου της είναι ενδεικτικές του ότι βρίσκεται πολύ μακριά από το κοινό αίσθημα. Η αντίδραση της κυβέρνησης δείχνει, πέρα απ' την αδιαφορία για τους θεσμούς, πανικό.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:37 π.μ. - 16/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου