Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΗΣ «ΠΑΚΕΤΟ» ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ)!

1. Χθες, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η ανεργία, τον Ιανουάριο του 2009, έχει ανέλθει στο 9,4%. Για την ακρίβεια ανακοίνωσε την «επίσημη» ανεργία. Γιατί η πραγματική έτσι όπως καταγράφεται από τα κατά τόπους εργατικά κέντρα, είναι κατά πολύ υψηλότερη.

-    Μόνο τον Ιανουάριο του 2009, έχασαν τις δουλειές τους, περίπου 30 χιλιάδες άνθρωποι. Τους τελευταίους τέσσερεις μήνες έχουν χάσει τη δουλειά τους 100 χιλιάδες άνθρωποι σύμφωνα με την Στατιστική υπηρεσία. 

2. Το Κίνημά μας έχει, εδώ και πολλούς μήνες, τοποθετηθεί ξεκάθαρα: η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται διογκώνοντας το δημόσιο με ρουσφέτια και ανασφάλιστα stage. Αυτή η πρακτική το μόνο που θα κάνει είναι να τινάξει στον αέρα τις αντοχές του δημoσ;iου. Η ανεργία θα αντιμετωπιστεί μόνο αν δώσουμε κίνητρα, πραγματικά κίνητρα (π.χ. επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων) στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσλάβουν κόσμο, και ιδίως νέους κάτω των 30 ετών που είναι τα βασικότερα θύματα της ανεργίας. Για αυτό και καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση νόμου - όχι σήμερα, από τον περασμένο Νοέμβριο - την οποία η κυβέρνηση απέρριψε...

3. Εμείς είχαμε προτείνει μέτρα εναντίον της ανεργίας από τον περασμένο Νοέμβριο. Η σημερινή κυβέρνηση, έξη μήνες μετά και ενώ η επίσημη ανεργία προσεγγίζει πλέον το 10%, αντί για λύσεις καταφεύγει πάλι σε θρασύτατα επικοινωνιακά κόλπα.

-    Ανακοίνωσαν χθες και παρουσίασαν ως δικό τους ένα «πακέτο» 2,5 δις ευρώ για την απασχόληση, τα οποία όμως είναι χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Ανακοίνωσαν ως μέτρα κατά της ανεργίας το μέρος του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς - ΕΣΠΑ 2007-2013 (Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης), το οποίο αφορά δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας!

-    «Ξέχασαν» βέβαια να πουν, ότι ενώ έχουν περάσει 2 χρόνια και 3 μήνες από την έναρξη του ΕΣΠΑ, δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα αυτά. Το ΕΣΠΑ υποτίθεται πως είχε ξεκινήσει από το 2007 και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε.

-    Η κυβερνητική κουτοπονηριά δεν σταματά εδώ. Με πρόσχημα την ενίσχυση της απασχόλησης, η κυβέρνηση κάνει λόγο για 30 χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο. Είναι έτοιμη να στήσει άλλο ένα χορό ρουσφετιών με σκοπό την εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων πατώντας στην αγωνία για δουλειά χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως των νέων.

4. Το χθεσινό δήθεν «ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης» για την απασχόληση, μοιάζει περισσότερο με «σχέδιο δράσης για τη διάσωση της κυβέρνησης της ΝΔ», που καταρρέει καθημερινά.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:35 π.μ. - 16/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου