Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΑ.

 Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ., Η ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

1. «Η κυβέρνηση αρνείται να συμπράξει στον κατήφορο της σκανδαλολογίας». Η δήλωση αυτή έγινε στα σοβαρά(!), από τον εκπρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης. Φαίνεται ότι εκτός από το μέτρημα των αμαρτωλών υποθέσεων στα οποία εμπλέκονται στελέχη της, η σημερινή κυβέρνηση έχει χάσει και κάθε αίσθηση του μέτρου. 

2. Τι χαρακτηρίζει σκανδαλολογία η κυβέρνηση; Τη συζήτηση επί των σκανδάλων που η ίδια δημιούργησε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

3. Σε αντίθεση με το θλιβερό παρελθόν της Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις περιπτώσεις των σκανδάλων της αποχωρούσας κυβέρνησης κράτησε υπεύθυνη στάση. Ούτε σκανδαλολογούμε, ούτε έχουμε προσωπικά με κανένα, ούτε θέλουμε να κατασκευάσουμε ενόχους. Ποτέ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε μια θεσμική διαδικασία, όπως αυτή που προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, για να κάνουμε μικροπολιτική. Έχουμε σταθεί με μεγάλη σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στη διαδικασία αυτή και σε όλους τους εμπλεκομένους. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Αλλά συνένοχοι στην απέλπιδα προσπάθειά τους για συγκάλυψη, δεν θα γίνουμε.

4. Έχουμε επανειλημμένα τοποθετηθεί για το ζήτημα της SIEMENS. Έχουμε πει ότι θέλουμε να έρθουν όλα στο φως, όποιους και ν' αφορούν, όποια περίοδο και ν' αφορούν. Καταθέσαμε, πριν λίγες ημέρες, για τρίτη φορά, πρόταση Εξεταστικής για τη SIEMENS. Η κυβέρνηση, για τους δικούς της λόγους, αρνείται.

5. Όσον αφορά στα σχετικά με πιθανή εμπλοκή δικών μας στελεχών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε θέσει εκτός Κινήματος δυο στελέχη μας των οποίων το όνομα είχε εμπλακεί στην υπόθεση αυτή, χωρίς να προδικάζουμε το αποτέλεσμα της έρευνας αλλά με τη λογική ότι, μέχρις ότου ξεκαθαριστεί η κατάσταση, θα είναι εκτός του ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα κάνουμε κι αν προκύψουν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

-          Σε αντίθεση με την ξεκάθαρη δική μας στάση, κάποιοι άλλοι διαγράφουν για ψύλλου πήδημα τους κ.κ. Πολύζο και Δαϊλάκη, αλλά κάνουν πώς δεν τρέχει τίποτα με τον κ. Παυλίδη.

6. Ξεκινάμε και επιμένουμε σε μια θέση αρχής. Και η θέση αρχής είναι ότι, όποιον και ν' αφορούν, σε όποια περίοδο, να έρθουν όλα στην επιφάνεια, να τα δει ο κόσμος και να κρίνει.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:55 μ.μ. - 22/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου