Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

 «ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΔΙΟΓΚΩΝΟΝΤΑΙ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΥΓΕΙΑ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;»

 ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΟΙ 3.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ

1. Ο Πρόεδρος του Κινήματος επισκέφθηκε σήμερα το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας.

2. Η κατάσταση και στον τομέα της υγείας, έχει επιδεινωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια κάτι το οποίο επισημαίνεται από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Ποτέ άλλοτε τα νοσοκομεία της χώρας δεν έφτασαν στο σημείο να μην έχουν γάζες και ορούς, ποτέ άλλοτε τόσος τεχνολογικός εξοπλισμός (π.χ. δεκάδες κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) δεν έμενε αναξιοποίητος επειδή δεν υπήρχε το απαραίτητο προσωπικό, την ώρα που προσλαμβάνονται αγροφύλακες.

3. Η πραγματικότητα είναι, όπως δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου ότι «η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την υγεία, έχει εγκαταλείψει τις υποδομές και το προσωπικό της πέντε χρόνια τώρα, δεν επενδύει στην υγεία και δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια».

4. Ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «μας εξοργίζει ότι την ίδια στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 5% έλλειμμα και 80 δις ευρώ επιπλέον δημόσιο χρέος τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι πολίτες αναρωτιούνται πού πήγαν αυτά τα λεφτά του ελληνικού λαού. Δεν πήγαν σίγουρα στην υγεία, σίγουρα δεν πήγαν στην παιδεία, σίγουρα δεν πήγαν στην πρόνοια, πήγαν σε σπατάλες και σε ημέτερους».

5. Ο Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε, ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα βρει τα χρήματα για να υπάρξει το κατάλληλο προσωπικό στη δημόσια υγεία τονίζοντας ότι κάθε χρόνο θα γίνονται τουλάχιστον 3.000 προσλήψεις προσωπικού για να λειτουργούν σωστά όλες οι ιατρικές και νοσοκομειακές μονάδες της χώρας.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:49 μ.μ. - 22/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου