Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΗΓΕΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ:

8 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 100 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.  

 Από τη διακήρυξη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις ευρωεκλογές

1. «Οι Ευρωεκλογές είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον των πολιτών. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση από τη δεκαετία του '30. Η ανεργία μπορεί να αγγίξει τα 27 εκατομμύρια. Αντιμετωπίζουμε  μία παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση και μια ανθρωπιστική κρίση στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται άμεση αλλαγή πορείας».

2. «Απαιτούμε τις πρώτες 100 ημέρες μετά τις Ευρωεκλογές, να ληφθούν αποφάσεις που θα προωθήσουν τα ακόλουθα βήματα κατά της ύφεσης και της μαζικής ανεργίας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η κοινωνική ασφάλεια:

-          Ένα νέο ισχυρό σχέδιο για την ανάκαμψη της Ευρώπης, με συντονισμένες επενδύσεις σε θέσεις εργασίας και στην πράσινη ανάπτυξη. 

-          Ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Απασχόλησης που θα διαφυλάσσει την εργασία, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, θα καταπολεμήσει τη μαζική ανεργία και θα ενισχύει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

-          Ένα Κοινωνικό Σύμφωνο Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των καθολικών κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης, την καταπολέμηση της αύξησης της φτώχειας, της ανισότητας και του αποκλεισμού.

-          Μία νέα Χάρτα Δικαιωμάτων των Γυναικών, που θα βελτιώνει τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες των γυναικών.

-          Αποτελεσματική ρύθμιση της αγοράς, που να καλύπτει όλους τους κλάδους της οικονομίας και των οργάνων της, συμπεριλαμβανομένων των hedge funds και των ιδιωτικών επενδύσεων. 

-          Νέα αμοιβαία αλληλεγγύη ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη, ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, Βορρά και Νότο, που θα διασφαλίζει έναν κοινό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση.

-          Έναν άμεσο κοινό ευρωπαϊκό οδικό χάρτη για μία παγκόσμια Νέα Συμφωνία, που θα συμφωνηθεί στη Σύνοδο G20 πριν το τέλος του 2009 και θα αφορά τις συντονισμένες ενέργειες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον πλανήτη, παγκόσμια ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών, μία παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα και βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες.

-          Διεκδικήσεις για μία πενταετή στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βασίζονται στο Μανιφέστο του ΕΣΚ«Πρώτα ο Πολίτης: Μία νέα Κατεύθυνση για την Ευρώπη», οι οποίες θα παρουσιαστούν αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές και θα τεθούν υπόψη όλων των υποψηφίων για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θέλουμε μία νέα προοδευτική Επιτροπή, μία νέα προοδευτική κατεύθυνση για την Ευρώπη».

3. «Οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα είναι η ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα καθορίζοντας τη μελλοντική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να αποφασίζουν ανάμεσα σε μία προοδευτική Ευρωπαϊκή Ένωση, που θέτει τον πολίτη στο επίκεντρο, όσον αφορά την καταπολέμηση της κρίσης και τις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, και σε μία συντηρητική Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αντιμετωπίζει παθητικά την επιδείνωση της ύφεσης και τη μαζική ανεργία, αφήνοντας το μέλλον μας στα χέρια της αγοράς».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  6:40 μ.μ. - 27/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου