Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.

 ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΑΠΑΡΧΗ ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΡΩΠΗ.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος, με δύο παρεμβάσεις του μέσα στο Σαββατοκύριακο, έδωσε το στίγμα του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες ευρωεκλογές.

1. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Γ. Παπανδρέου προσδιόρισε το τριπλό μήνυμα που θέλουμε να στείλουν οι ευρωεκλογές:

-          «Πρώτον, αποδοκιμασίας της πολιτικής που οδήγησε τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο.

-          Δεύτερον, αποδοκιμασίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο των συντηρητικών αντιλήψεων που πρεσβεύει και η ΝΔ και που ευθύνονται για την οικονομική κρίση.

-          Τρίτο, προοπτικής για μια προοδευτική Ευρώπη, μια Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής, της δημοκρατικής συμμετοχής και μιας «πράσινης» αναπτυξιακής πορείας που εγγυάται δουλειές, ανταγωνιστικότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία.

-          Στοίχημά μας οι Ευρωεκλογές να αποτελέσουν δημοψήφισμα καταδίκης των σημερινών πολιτικών, απαρχή μιας νέας πορείας».

2. Στο χαιρετισμό του στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Τουλούζη της Γαλλίας, ο Γ. Παπανδρέου:

-          Υπενθύμισε ότι η διεθνής πολιτική και οικονομική κρίση έχει υπογραφή: «Ήταν αυτή η κρίση αναπόφευκτη; Ήταν στοιχείο του οικονομικού κύκλου και δεν έχει σχέση με την πολιτική; Όχι! Η κρίση δημιουργήθηκε από τη νεοσυντηρητική πολιτική της Δεξιάς».

-          Υπογράμμισε ότι οι λαοί της Ευρώπης θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ δύο διαφορετικών κόσμων:«Όταν θα ψηφίζουν, οι πολίτες της Ευρώπης πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν: Έξοδο από την κρίση ή χρεοκοπία; Αξιοπρέπεια ή φτώχεια; Κοινωνική μεταχείριση των μεταναστών ή διατήρηση των κοινωνικών συγκρούσεων; Εργασία ή ανεργία; Συμμετοχή, ισότητα των γυναικών ή διακρίσεις; Πράσινη ανάπτυξη ή οικονομική ύφεση; Διατήρηση των προνομίων της οικονομικής συντεχνίας ή προστασία των πολιτών; Κοινωνική δικαιοσύνη ή ανισότητες; Ο λαός της χώρας μου, μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη, έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους και θα επιλέξει τους σοσιαλιστές».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  6:49 μ.μ. - 27/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου