Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΕΚΡΗΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Η ΧΩΡΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ. ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;

1. Δανειζόμαστε πολλά. Μέχρι το τέλος Μαρτίου η κυβέρνηση έχει δανειστεί 36 δις ευρώ. Ο αναθεωρημένος στόχος της κυβέρνηση για όλο το 2009 προβλέπει δανεισμό 43,7 δις ευρώ για όλο το έτος. Ερώτημα. Πού πάνε τα χρήματα αυτά; Πώς είναι δυνατόν, στο πρώτο τρίμηνο του έτους, να έχουμε δανειστεί το 82% των όσων είχε προβλέψει ο προϋπολογισμός για όλο το χρόνο;

-          Χαρακτηριστικό επίσης της αβεβαιότητας και της σύγχυσης που επικρατεί σχετικά με τις πραγματικές δανειακές ανάγκες του δημοσίου για το 2009 είναι ότι ήδη έχουμε δανειστεί κοντά στα 7 δις περισσότερα από τις λήξεις χρεωλυσίων ύψους 29,1 δις ευρώ για ολόκληρο το 2009.

2. Δανειζόμαστε ακριβά. Δανειζόμαστε με πολύ ακριβότερα επιτόκια σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης. Πόσο; Αν συγκρίνουμε τα ελληνικά επιτόκια δανεισμού με τα επιτόκια της Ιταλίας -μίας χώρας με ποσοστά χρέους όσο τα δικά μας- η χώρα μας έχει επιβαρυνθεί με 523 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον! Αυτό κοστίζει στους Έλληνες πολίτες, στους Έλληνες φορολογούμενους, η έλλειψη αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης στις διεθνείς αγορές, η οποία έχει οδηγήσει στην εκτόξευση των επιτοκίων δανεισμού.

-          Με τα 520 εκατ. Ευρώ που πληρώνουμε επιπλέον σε σχέση με την Ιταλία θα μπορούσε να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας από το 55% του βασικού μισθού που είναι σήμερα στο 70%, όπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ, και να ενισχυθεί με επιπλέον 160 εκατ. Ευρώ το Ταμείο κατά της Φτώχειας!

από ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου