Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.

Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΑΓΓΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

1. Η σκέψη όλων μας είναι με τον τραυματισμένο αστυνομικό, ο οποίος μαζί με ένα συνάδελφό του έπεσαν θύματα δολοφονικής επίθεσης.  

2. H χθεσινή δολοφονική επίθεση είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της πρωτόγνωρης βίας που ξεκίνησε το Δεκέμβριο, με θεατή την κυβέρνηση. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος προβληματισμός, πιστεύω σε όλους τους πολίτες, γι' αυτό το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουμε όλοι μας. Ανασφάλεια, που αγγίζει ακόμη και τους ίδιους τους αστυνομικούς, όταν επιχειρούν να εκτελέσουν το καθήκον τους.

3. Αυτή η ανασφάλεια, όμως, δεν είναι κάτι μοιραίο. Δεν ήταν πάντα έτσι. Το 2004 είχαμε καταφέρει, κοινωνία και πολιτεία, να φτιάξουμε μία Αστυνομία που έφερνε αποτελέσματα και αποκαθιστούσε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Η κυβέρνηση Καραμανλή «κατάφερε» αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης να την υπονομεύσει, διογκώνοντας το αίσθημα ανασφάλειας όλων.

4. Για αυτό επαναλαμβάνουμε: και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, είναι θέμα κυβέρνησης. Επιβάλλει αλλαγή κυβέρνησης. Για εμάς, δικαιώματα και ασφάλεια, σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, πάνε μαζί. Όποιος επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τα προβλήματα ανασφάλειας για να θίξει τα δικαιώματα του πολίτη, θα το βρει μπροστά του.

από ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου