Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.  

1. Δεν υπάρχει τελικά κανένα όριο στο τι μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση για να μη χάσει την καρέκλα. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν προηγούμενο. Και δεν θα έχουν επόμενο.

-    Ποτέ άλλοτε στην διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος δεν επιχειρήθηκε νοθεία. Αυτοί το έκαναν, δύο φορές μάλιστα, για να μην καταδειχθούν διαφοροποιήσεις βουλευτών τους...

-    Ποτέ άλλοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είχε αποχωρήσει από τη Βουλή. Αυτοί το έκαναν, τρεις φορές μάλιστα, για να προστατεύσουν από τη...συνείδηση των βουλευτών, τούς κ.κ. Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Παυλίδη και τους υπόλοιπους.

-    Και σήμερα προσέθεσαν το «κερασάκι στην τούρτα». Ανακοίνωσαν την απόφαση του πρωθυπουργού της συγκάλυψης να κλείσει η σύνοδος της Βουλής. Τι σημαίνει αυτό; Παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών υπουργών για την περίοδο 2004-2007!

2. Σήμερα λοιπόν, Παρασκευή βράδυ, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής το απόγευμα ανακοινώνοντας την επόμενη συνεδρίαση για τη Δευτέρα απόγευμα, ανακοινώθηκε η απόφαση του κ. Καραμανλή να κηρυχθεί εσπευσμένα η λήξη της τρέχουσας Β΄ Τακτικής Συνόδου της Βουλής... 

3. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε:

«Η απόφαση αυτή συνιστά ουσιαστική θεσμική εκτροπή.

-          Είναι μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007.

-          Είναι μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό.

-          Αντί για τη διαφάνεια, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και την απαλλαγή όσων έχουν κατηγορηθεί άδικα, επέλεξαν την αναγκαστική  αδράνεια και τη σιωπή της Βουλής, το σκοτάδι της αδιαφάνειας. Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για να μείνει ανοικτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και της σπίλωσης. 

-          Η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης. Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:15 π.μ. - 9/5/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου