Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ.   

1. Ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε χθες τη διεξαγωγή στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία. Στην σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο Γ. Παπανδρέου υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση με τις πολιτικές της κατάφερε:

-    Ρυθμοί ανάπτυξης: «Να εισερχόμαστε πια σε ύφεση, για πρώτη φορά από το 1993».

-    Αγορά: «Τα τεράστια ποσά - των 28 δις ευρώ - να συμβάλουν ελάχιστα στην ρευστότητα. Πολλές επιχειρήσεις ασφυκτιούν, κρίσιμοι κλάδοι της οικονομίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα».

-    Ανεργία: «Να εκτινάσσεται στα ύψη. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας αναμένεται να εκτοξευθεί στο 9,1% φέτος και στο 9,7% το 2010 από 7,7% πέρυσι».

-    Δημόσιο Χρέος - δανεισμός: «Ο ελληνικός λαός να αναρωτιέται που πήγαν τα 80 δις ευρώ επιπλέον χρέους των τελευταίων χρόνων. Το δημόσιο χρέος να προβλέπεται να εκτιναχθεί στο 103,4% του ΑΕΠ το 2009 και στο 108% το 2010 και το δανεισμό, στο πρώτο τετράμηνο του 2009 να έχει ήδη ξεπεράσει το στόχο για όλο το χρόνο».

-    Έλλειμμα: «Να προκαλέσει  δημοσιονομική εκτροπή που καταγράφεται επίσημα ήδη από το 2007, δηλαδή πολύ πριν από την διεθνή κρίση. Το πρόβλημα να γίνεται εντονότερο το 2008,  με το έλλειμμα στο 5% του ΑΕΠ».

2. Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης που επηρεάζουν όλο τον κόσμο, έρχονται τώρα να προστεθούν και να χειροτερεύσουν ακόμα πιο πολύ την ιδιαίτερα επιβαρημένη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί» και καταλήγει λέγοντας:

-    «Η  κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό την κατάσταση και να απαντήσει γιατί η Ελλάδα κυβερνάται χωρίς ΠροϋπολογισμόΑξιόπιστες λύσεις υπάρχουν. Υλοποιούνται μέσα από ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις με μοναδικό γνώμονα την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων του ελληνικού λαού. Μακριά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και αδιαφανή συμφέροντα. Με την εφαρμογή  κοινών αρχών χρηστής και διαφανούς διαχείρισης του πλούτου».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:30 π.μ. - 9/5/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου