Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

1. Στην τοποθέτησή του χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι το Κίνημά μας έχει δύο στόχους: νίκη στις ευρωεκλογές και αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές.

-    Υπενθυμίζουμε ότι, λαού θέλοντος, η νίκη του ΠΑΣΟΚ θα είναι η πρώτη σε ευρωεκλογές από το 1994 και θα σημάνει την ανατροπή της διαφοράς των 9 ποσοστιαίων μονάδων που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές του 2004, ανατροπή που δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολίτευση.

2. Για τις ευρωεκλογές ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι δεν θα είναι μόνο εθνική μάχη, αλλά μια μάχη για την κατεύθυνση της Ευρώπης. Η Ευρώπη χρειάζεται μια πιο επιθετική επεκτατική οικονομική πολιτική, για να επενδυθούν πόροι στην ανάπτυξη. Και η Ελλάδα χρειάζεται ενίσχυση βασικών πυλώνων της οικονομίας, (τουρισμός, οικοδομή, αγροτική ανάπτυξη...) και σοβαρή δημοσιονομική ισορροπία.

3. Για την οικονομία, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι όποτε γίνουν οι εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα παραλάβει τη χώρα στη βαθύτερη κρίση από τη μεταπολίτευση. Κρίση οικονομική, κοινωνική, θεσμών, προσανατολισμού, διεθνούς αξιοπιστίας. Προτεραιότητα του Κινήματός μας θα είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου στους θεσμούς, τη λειτουργία του κράτους, να διασφαλίσουμε, ευνομία, ισονομία, δικαιώματα, το εισόδημα του πολίτη, την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Η πενταετία της ΝΔ κατασπατάλησε το αναπτυξιακό και κοινωνικό απόθεμα της χώρας. Σήμερα είμαστε για δεύτερη φορά επίσημα σε επιτήρηση. Στην ουσία, από την αρχή της διακυβέρνησης της Ν.Δ. είμαστε συνεχώς σε δημοσιονομική επιτήρηση και κηδεμονία.

4. Για τη διαφθορά, ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι το ζητούμενο δεν είναι η στοχοποίηση του α' ή β' προσώπου ή κόμματος. Είναι να αλλάξουμε την αντίληψη διακυβέρνησης. Είναι εθνική ανάγκη να υπάρξει διαφορετική πορεία στον τρόπο διαχείρισης των αναπτυξιακών πόρων, με τομές στο αναπτυξιακό πρότυπο, στα δημοσιονομικά, την υγεία, την παιδεία. Η ΝΔ δεν τόλμησε γιατί δεν ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια, ενδιαφέρεται να είναι στην εξουσία για να υπηρετεί συμφέροντα. Εμείς έχουμε την βούληση να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:47 μ.μ. - 6/5/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου