Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Κωλυσιεργία στην έρευνα σκανδάλων βλέπει το ΠΑΣΟΚ

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση και δισταγμό στη διερεύνηση των μεγάλων σκανδάλων που αγγίζουν πολιτικά πρόσωπα και παράγοντες στη Θεσσαλονίκη διαπιστώνει το ΠΑΣΟΚ και ζητεί την ιεράρχηση των υποθέσεων αυτών και τη διερεύνησή τους κατά προτεραιότητα με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ώστε να μη δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι έχουν το ακαταδίωκτο και το ατιμώρητο.

Τις παρατηρήσεις αυτές έκαναν τα μέλη κλιμακίου του Τομέα Δικαιοσύνης και Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενου από τους Ντ. Ρόβλια, Μ. Καρχιμάκη και Γρ. Νιώτη, που, συνοδευόμενοι από τοπικούς βουλευτές και στελέχη, επισκέφθηκαν χθες τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 1,5 χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου-μαμούθ με την υπεξαίρεση τουλάχιστον 22 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, δεν έχουν ασκηθεί ακόμα διώξεις. Οπως, μάλιστα, φέρεται πως αποκάλυψε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δ. Παπαγεωργίου στους βουλευτές, ο δήμος τού είχε κάνει υπόδειξη να βασιστεί στο πόρισμα της ΕΔΕ που συνέταξε ο... ίδιος ο ελεγχόμενος και να μην το διερευνήσει περαιτέρω.

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος αρχικά μιλούσε για υπεξαίρεση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το μέγεθος της απάτης αποκάλυψε η οικονομική επιθεωρήτρια. Ο εισαγγελέας προανήγγειλε πως σύντομα θα υπάρξουν νέα από την υπόθεση αυτή, ενώ σύμφωνα με τη βουλευτή Χρ. Αράπογλου, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι ανακρίσεις.

Στα σκάνδαλα που καθυστερεί η διερεύνησή τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμπεριέλαβαν αυτό της Παγίας Προκαταβολής στον δήμο, την ύποπτη δωρεά οικοπέδου από δημότη στον γ.γ. του δήμου, και υποθέσεις που αφορούν τη νομαρχία και τον Π. Ψωμιάδη, όπως την Κορώνεια, το Ωραιόκαστρο, αλλά και τις σχέσεις του με τον εγκέφαλο της απάτης-μαμούθ με τα εικονικά τιμολόγια Ν. Κασιμάτη.

Β. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

( ΕΘΝΟΣ )

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:56 μ.μ. - 27/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου