Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Απελπισία [ ΡΙΠΕΣ]

ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ δεν γίνεται. Ο λόγος φυσικά για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών που αποδείχθηκαν πολύ χειρότερα από ό,τι περιμέναμε. Για πολλούς λόγους.
ΠΡΩΤΟΝ, γιατί είναι άδικα. Επιβαρύνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σχεδόν όλους τους φορολογουμένους ανεξαρτήτως εισοδήματος- με την αύξηση για παράδειγμα στα καύσιμα ή τον φόρο στα κινητά.
Η κυβέρνηση βέβαια επιχείρησε να δώσει έναν αέρα προοδευτικότητας με την έκτακτη εισφορά στα σκάφη και στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.
Πρόκειται όμως για εφάπαξ μπαλώματα που προκαλούν και αυτά αντιδράσεις καθώς αποτελούν μορφή διπλής φορολογίας.
ΠΟΣΟ μάλλον που μόλις λίγους μήνες πριν η ίδια κυβέρνηση έδινε φορολογικά πριμ για την αγορά αυτοκινήτων και μάλιστα μεγάλου κυβισμού. ΔΕΥΤΕΡΟΝ, γιατί είναι αντιαναπτυξιακά. Οι νέες τεχνολογίες υποτίθεται πως θα διευκόλυναν και θα μείωναν το κόστος σε μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες.
ΜΕ την επιβολή φόρου στα κινητά, στην πραγματικότητα επιτυγχάνεται το αντίθετο καθώς πλήττονται περισσότερο οι επαγγελματίες. Δεν είναι τυχαίο ότι ανάλογους φόρους μόνο σε χώρες του Τρίτου Κόσμου συναντά κανείς.
ΤΡΙΤΟΝ, γιατί είναι αναποτελεσματικά. Και για να είμαστε ακριβείς μετά τα χθεσινά μέτρα η επιβολή δεύτερου πακέτου το φθινόπωρο καθίσταται αναπόφευκτη καθώς από τα 1,9 δισεκατομμύρια που προγραμματίζει να εισπράξει το υπουργείο σχεδόν τα 1,3 δισεκατομμύρια προέρχονται από εφάπαξ εισφορές.
Και μόνο το ότι η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων- που ελπίζει το υπουργείο να συνεισφέρει 1,15 δισ. στον προϋπολογισμό- περιλαμβάνεται στα μέτρα οικονομικής πολιτικής δείχνει το μέγεθος της σύγχυσης και της απελπισίας της κυβέρνησης.
ΑΛΛΑ βέβαια και τον πρωτοφανή εκβιασμό που επιχειρείται εις βάρος εκατομμυρίων πολιτών!
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:11 π.μ. - 27/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου