Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

«Καίγεται» και η αξιοπιστία...

Το «φιάσκο» της πυροσβεστικής αναπαριστά με τον πιο γλαφυρό τρόπο την κρίση της κυβέρνησης και κατ επέκταση την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του πολιτικού λόγου της. Εξηγεί ακόμα και γιατί ένα μεγάλο μέρος των πολιτών «γυρνάει τις πλάτες» στην πολιτική απέχοντας.

Θυμάμαι, σαν τώρα, στις ειδήσεις της ΕΡΤ τον πρωθυπουργό παραμονές ευρωεκλογών να επισκέπτεται το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής και να λέει με ζέση:

«Το πυροσβεστικό σώμα είναι έτοιμο να επιτελέσει το καθήκον του και αυτό το καλοκαίρι. Τόσο από πλευράς δυναμικού όσο και από πλευράς μέσων υλικοτεχνικής υποδομής»!

Μόλις τ άκουσα γέλασα για τον τετριμμένο πολιτικό λόγο. Και σκέφτηκα γιατί τα λέει αυτά, «ρισκάροντας» τόσο πολύ αφού είναι σίγουρο ότι μόλις πιάσουν οι ζέστες και οι αέρηδες, όλα αυτά θα... χρησιμοποιηθούν εναντίον του. Ο άνθρωπος, προφανώς, κάθε άλλο παρά αφελής είναι.

Οπότε τι σημαίνει; Μήπως αυτή είναι η «πολιτική»; Αλλά αν είναι αυτή η «πολιτική», τότε καταλαβαίνουμε γιατί οι πολίτες -εν πάση περιπτώσει, ένα μέρος τους- το «βάζουν στα πόδια».

Δεν πέρασαν δεκαπέντε ημέρες και ο Υμηττός, η Γλυφάδα, η Βούλα κ.λπ. κάηκαν. Μάθαμε ότι μόνο 3 από τα 14 ελικόπτερα ήσαν έτοιμα και ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης... αιφνιδιάστηκε, γιατί περίμενε βροχές!

Σύμφωνοι. Δεν λειτουργεί το κράτος και τα οικονομικά μας είναι χάλια. Μήπως έκανε κάτι η κυβέρνηση για να τα βελτιώσει; Τίποτα απολύτως. Από το 2004 έχουν χειροτερέψει όλα. Οι «δείκτες» μιλάνε από μόνοι τους.

Το βράδυ των ευρωεκλογών ο Καραμανλής είπε ότι θα «διορθώσει» τις «αδυναμίες» της κρατικής μηχανής. Αυτές που προεκλογικά μας έλεγε πως δεν υπάρχουν, καθώς όλα είχαν προετοιμαστεί στην εντέλεια.

Δεν ξέρω, αλλά όσα δεν έκανε τα τελευταία πέντε χρόνια -εν πλήρει ισχύι- θα τα κάνει τώρα στους επόμενους 5-6 μήνες εν πλήρει πολιτική αδυναμία; Βαρεθήκαμε με τα «παχιά λόγια», χωρίς αντίκρισμα.

Η αδυναμία διαχείρισης αλλά και η κακή ποιότητα διαχείρισης του κράτους και της οικονομίας είναι -όντως- πιο σημαντικά από τους «Βατοπεδινούς», τις... προτάσεις Μανώλη, τη στροφή προς τα δεξιά και άλλα τέτοια κουραφέξαλα με τα οποία είναι «μπλεγμένη» η κυβερνώσα παράταξη.

Μπορεί ο κύριος Μανώλης να ονειρεύεται ένα νέο κόμμα. Δικαίωμά του. Να «μαστιγώνει» τον Καραμανλή και ο τελευταίος βουλευτής της ΝΔ. Κανένα πρόβλημα. Αλλά κάποιος πρέπει να κυβερνήσει και τον τόπο... Γιατί μ αυτή την κυβέρνηση θα «καούμε» όλοι!

Παναγιώτη Δ. Παναγιώτου
panpan@pegasus.gr

από ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:12 π.μ. - 17/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου