Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Ας ξεκαθαρίσουν τώρα...

Ακούω κάθε τόσο και κάποιον κυβερνητικό βουλευτή ή υπουργό να δηλώνει ότι θα πρέπει ν απομακρυνθούν «όσοι πλήγωσαν την παράταξη και πλέον αποτελούν βαρίδια» και το μόνο που σκέφτομαι κάθε φορά είναι ότι τελικά η πολιτική υποκρισία έχει καταντήσει να είναι το κύριο γνώρισμα του Κ. Καραμανλή και των βουλευτών του. Κι αυτό γιατί αν το πιστεύουν, δεν αρκεί να το λένε, κανένας δεν τους εμποδίζει να το κάνουν.

Ηδη σ' αυτά τα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις υπουργών και υφυπουργών που θεωρείται ότι «πλήγωσαν την παράταξη» με τα καμώματά τους. Ωστόσο, για κανέναν απ αυτούς δεν έχει τεθεί θέμα αποπομπής του από την κοινοβουλευτική ομάδα και διαγραφής του από το κόμμα. Και η αιτία είναι γνωστή: θα κινδύνευε με ανατροπή η κυβέρνηση.

Κοντολογίς, εκείνο που οι «νεοδημοκράτες» θέλουν είναι και την πίτα γερή και τον σκύλο χορτάτο. Και τη διατήρηση της εξουσίας, και το παραμύθι ότι τους ενοχλούν τα βαρίδια. Αλλά αυτά τα δύο δεν παντρεύονται. Και η αλήθεια είναι ότι μόνο το πρώτο ισχύει: την εξουσία είναι που θέλουν. Αλλωστε, και το παραμύθι για τα βαρίδια προς χάρη της εξουσίας το πλασάρουν. Πιστεύουν ότι έτσι θα περιορίσουν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης για τις αθλιότητες που έχουν διαπραχθεί επί διακυβέρνησής τους.

Αλλωστε, πολλά λένε και πολλούς ξορκίζουν, αλλά δεν ξέρω κανέναν από τη Νέα Δημοκρατία που να έχει αναγνωρίσει δημόσια ότι υπάρχει εμπλοκή συναδέλφων του σε ποινικά κολάσιμες πράξεις. Ή να το πούμε πιο ωμά, δεν ξέρω κανένα «νεοδημοκράτη» βουλευτή που να έχει τολμήσει να συμπορευτεί με τις κρίσεις της πλειονότητας των ψηφοφόρων του κόμματος για τα σκάνδαλα που έχουν διαπραχθεί και για τα πρόσωπα τα οποία έχουν εμπλακεί σ' αυτά.

Αρα, το παραμύθι για βαρίδια έχει παρατραβήξει. Αν το εννοούν, ας ξεκαθαρίσουν την παράταξή τους απ όσους την έχουν εκθέσει. Αλλά τώρα. Οχι αν και όταν τα ίδια τα βαρίδια το αποφασίσουν. Η αξιοπρέπεια μιας παράταξης δεν μπορεί να εξαρτάται από τις αποφάσεις όποιων την έχουν πληγώσει.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

από ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:04 π.μ. - 17/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου